ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29-1-2015

ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 30-1-2015

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/1 ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22/1 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23/1.

*****************************

Τρίτη 13/1: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

13/1/2015

Η ΕΠΔΙ ανακοινώνει ότι κατά την έκτακτη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/1/2015, αποφασίσθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ από την Πέμπτη 15/1/2015 έως το Σάββατο 17/1/2015.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η προάσπιση των θεμελιωδών ατομικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων μας, καθώς και η προοπτική συνέχισης και ανάπτυξης της ιπποδρομιακής δραστηριότητας με την εφαρμογή μέτρων κατόπιν διαβούλευσης με τους υπευθύνους.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε αφενός όλα τα μέλη να συνταχθούν και να πειθαρχήσουν στην απόφαση της Γ.Σ. και αφετέρου όλους τους εμπλεκόμενους και εργαζόμενους με τις ιπποδρομίες αρωγούς στην προσπάθειά μας.

*Σημ.: Πέραν των πιο πάνω η Ενωση Προπονητών προσάπτει και σκληρούς χαρακτηρισμούς στα ελάχιστα μέλη της, που συμπλήρωσαν τις ιπποδρομίες της Παρασκευής 16/1, με τα όσα καταγράφονται στην ιστοσελίδα της και αναφέρονται πιο κάτω.

"Η ΕΠΔΙ χαρακτηρίζει τις εγγραφές της Παρασκευής προϊόν υποκολοπής επάθλων από όλους εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν την δήλωση των προπονητών  για αποχή από τις σημερινές εγγραφές.
Καταγγέλουμε τόσο τους ελάχιστους "συναδέλφους" που θέλουν να λέγονται  μέλη της ένωσης  όσο και  τις αρμόδιες αρχές που δημιούργησαν- συνηγόρησαν και επικύρωσαν αυτό το αίσχος.
Ο αγώνας της ΕΠΔΙ απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης των Ελληνικών Ιπποδρομιακών Προγραμμάτων από 2 την εβδομάδα σε 1 θα συνεχιστεί έως τέλος και καλούμε μαζί μας όλους εκείνους που ζουν τις οικογενειές τους από τα Ελληνικά Ιπποδρομιακά Προγράμματα να μας συμπαρασταθούν".

*****************************

Δευτέρα 12/1: ΠΕΝΤΕ (5) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/1 (έκλεισαν 4 και προστέθηκε το Κύπελλο Πρωτοχρονιάς), ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑΥΛΟΥΣ

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΩΣΤΟΣΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΕ, ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μετά από το Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ, η Ενωση Προπονητών υπέβαλε στην ΦΕΕ εκ νέου το πάγιο αίτημά της για συνάντηση και συζήτηση επί προτάσεων που είχαν υποβάλλει, θεωρώντας ότι με την υιοθέτηση και εφαρμογή αυτών θα καταστεί εφικτή η επίτευξη σταθερής ροής δύο ελληνικών συγκεντρώσεων ανά εβδομάδα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει λάβει απάντηση από την ΦΕΕ και έτσι δεν άλλαξε η γραμμή της περί αποχής της από τις εγγραφές.

Ωστόσο μια ελάχιστη μειοψηφία προπονητών - σταύλων (τα ονόματά τους γίνονται εμφανή από τα εγγεγραμμένα άλογα) τάχθηκε αντίθετα στην γραμμή της Ενωσής τους , συμμετείχε στις εγγραφές και συμπλήρωσε τελικά 4 κούρσες, στις οποίες προστέθηκε και το Κύπελλο Πρωτοχρονιάς. Την Παρασκευή 16/1 λοιπόν θα διεξαχθεί η πρώτη φετεινή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο με 5 ελληνικές ιπποδρομίες (ο επίσημος ισοζυγισμός βρίσκεται στην αρχή της τρέχουσας σελίδας). Η έκδοση του περιοδικού μας θα γίνει φυσικά την Πέμπτη και θα εμπεριέχει αναφορά και σχόλια στο χρονικό των δραματικών για τον χώρο μας εξελίξεων. Πιο κάτω πάντως παρατίθενται τα αιτήματα της Ενωσης Προπονητών προς την ΦΕΕ, ώστε ο καθένας να προβεί στα δικά του συμπεράσματα.

Από την ιστοσελίδα της Ενωσης Προπονητών

Η  Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων κρίνει απαραίτητο και επιτακτικό, μιας και ως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση εκ μέρους των αρμόδιων Ιπποδρομιακών Αρχών, να κάνει τουλάχιστον γνωστές τις προτάσεις της σε σχέση με τον τρόπο απεμπλοκής της ομαλής συνέχισης των Ελληνικών Ιπποδρομιακών προγραμμάτων τόσο στο φίλιππο κοινό, όσο και σε όλους τους ιπποδρομιακά εμπλεκόμενους και οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Οπως ίσχυε στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα σε εποχή με μεγαλύτερο αριθμό ίππων, να πραγματοποιούνται ιπποδρομίες και με 6 ίππους, με βασική προϋπόθεση να τις εγκρίνει επιτροπή αξιολόγησης της ΦΕΕ, σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα που θα τις διακρίνει και ιδιαίτερα σε κατηγορίες που ο αριθμός των ίππων δεν ξεπερνά τους 15. 

2) Να καταργηθεί πλήρως ο δεσμευτικός όρος των μάξιμουμ 4 ιπποδρομιών ταχύτητος ανά ιπποδρομιακή συγκέντρωση. 

3) Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται η αδυναμία συμπλήρωσης των 5 ιπποδρομιών στον προβλεπόμενο χρόνο της διαδικασίας, τότε να δίδεται παράταση μισής ώρας, όπου και να προκηρύσσονται από την έδρα εγγραφών:

α) Κατηγορίες Ιπποδρομιών, που δεν είχαν συμπληρωθεί τις αμέσως προηγούμενες προβλεπόμενες ημερομηνίες, οι οποίες προβλέπονται μόνον μία ή δύο φορές στο μηνιαίο πρόγραμμα και των οποίων δεν επηρεάζεται η κυκλικότητα.
β) Ιπποδρομιών Ειδικών όρων ανεξάρτητως των όσων θα έχουν προκηρυχτεί στο μηνιαίο πρόγραμμα.
γ) Άνοιγμα Υποδιαιρέσεων στις ήδη κλειστές ιπποδρομίες σε απόσταση όπου θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της ιπποδρομίας.

4) Κίνητρα συμμετοχής για εγγραφή ίππων μεγαλύτερης ηλικίας σε κατηγορίες μικρότερων ηλικιών καθώς και φοράδων σε κατηγορίες αρσενικών. (Ελαφρύνσεις- Μηδενική χρέωση συμμετοχής)

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά για ακόμα μια φορά πως ο κλάδος των προπονητών καλείται αφενός να καλύπτει αναγκαστικά δύο ιδιότητες έως και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αποκρατικοποίησης του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού Στοιχήματος, αυτή του Προπονητή αλλά και αυτή του Ιδιοκτήτη Δρομώνων Ίππων (σχεδόν 200 ίπποι ανήκουν σε προπονητές), αφετέρου με βάση τα παραπάνω να επαναεπενδύσει το 2015 για την διατήρηση και μόνον των Ελληνικών Ιπποδρομιών μαζί με το σύνολο των Ιδιοκτητών 3.500.000 ευρώ σε ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και ετήσιες διατροφές. Για τον λόγο αυτόν θεωρούμε πως δικαιούται να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα και τον σεβασμό, έτσι όπως άλλωστε συμβαίνει σε οποιoδήποτε ιπποδρομιακά προηγμένο κράτος.

*****************************

Παρασκευή 9/1: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/1 ΓΙΑ ΚΟΥΡΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρκόπουλο 9/1/2015

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι η ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 12/01/2015 μεταφέρεται για την Πέμπτη 15/01/2015, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προγράμματος και Ισοζυγισμού, η οποία έλαβε υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τον στίβο του ιπποδρόμου και συνεπώς την αδυναμία προπόνησης των ίππων.

Η μεταφορά της παραπάνω ιπποδρομιακής συγκέντρωσης εγκρίθηκε και από τη Φ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 12/01/2015 θα πραγματοποιηθούν κοινές εγγραφές για τη διεξαγωγή ελληνικών ιπποδρομιών για την Πέμπτη 15/01/2015 και την Παρασκευή 16/01/2015.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

*****************************

Τρίτη 5/1 & Τετάρτη 6/1: Νέα (άτυπη) Συνέλευση των Προπονητών - Συνέχεια συζητήσεων και μικροαντιπαραθέσεων, χωρίς θετικό ακόμα αποτέλεσμα - Διεφάνη πάντως πρόθεση των περισσοτέρων ίσως και για άμεση επάνοδο στις εγγραφές, ανάλογα βέβαια και με την στάση της Φ.Ε.Ε. στην αντιπρόταση της Ενωσης Ιδιοκτητών

*****************************

Δευτέρα 5/1 Απόγευμα: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΕΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Μαρκόπουλο 5/1/2015

Προς Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε.                                                                  Αρ. πρωτ. 1227

Αξιότιμοι κύριοι,

Μελετήσαμε προσεκτικά τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΦΕΕ, που πάρθηκαν κατά τη συνεδρίαση του στις 19/12/2014. Επειδή, ο ορισμός της Τρίτης ως κοινής ημέρας εγγραφών δημιουργεί προβλήματα ανυπέρβλητα για τις ιπποδρομίες, προτείνουμε τα εξής:

Α) Ορισμός της Δευτέρας ως κοινής ημέρας εγγραφών για τις δύο ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδας, που θα τελούνται πλέον Πέμπτη και Παρασκευή.

Β) Σε περίπτωση κατά την οποία μία ιπποδρομιακή συγκέντρωση δε συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ιπποδρομιών θα γίνεται κλήρωση, ώστε να μεταφερθούν από την ημέρα με τις περισσότερες συμπληρωμένες ιπποδρομίες στην ημέρα με τις λιγότερες συμπληρωμένες ιπποδρομίες τόσες ιπποδρομίες, ώστε να πραγματοποιούνται και οι δύο ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις.

Γ) Σε περίπτωση κατά την οποία καμία από τις δύο ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις δεν συμπληρώνεται, οι συμπληρωμένες ιπποδρομίες τότε και μόνο τότε θα συνενώνονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα διεξάγεται τη Παρασκευή κάθε εβδομάδας.

Δ) Να υπάρχει η δυνατότητα των προπονητών να ζητήσουν με έγγραφη δήλωση τους, μόνο όμως εκ των προτέρων, στο χαρτί των εγγραφών τη μη συμμετοχή του ίππου τους σε μεταφερόμενη ιπποδρομία από μέρα σε μέρα.

Για την ΕΙΔΙΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Μ. ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

Δευτέρα 5/1: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

5/1/2015

• Με αφορμή την ματαίωση των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων της Πρωτοχρονιάς (1/1), της Δευτέρας (5/1) και μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31/12, που συγκλήθηκε για τον λόγο αυτό, η ΕΠΔΙ επισημαίνει τα εξής:

1) Επαναλαμβάνουμε, προς ενημέρωση των φιλίππων και όλων των εμπλεκομένων, ότι η ματαίωση των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια των ιπποδρομιακών αρχών να υιοθετήσουν κατατεθειμένες προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του ομολογουμένως περιορισμένου ζωϊκού δυναμικού.

• Επιπροσθέτως, η εμμονική προσκόλληση των αρμοδίων σε παρωχημένες αντιλήψεις, η εφαρμογή πρακτικών, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους επαγγελματίες και επενδυτές και η δεδομένη αντικειμενική ανεπάρκεια σε τεχνικά θέματα, όπως στο πρόγραμμα, στους όρους και στις αποστάσεις των ιπποδρομιών, υπονομεύουν ουσιαστικά τον καθορισμό ενός πλαισίου σταθερότητας, που θα ευνοεί την ανάκαμψη και θα δίνει προοπτική ανάπτυξης.

2) Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι προπονητές, οι ιδιοκτήτες και οι αναβάτες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία, αφού είναι αναγκασμένοι να επωμίζονται το βάρος της αδιάλειπτης συνέχισης των ελληνικών ιπποδρομιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

• Από την άλλη πλευρά, οι αρμόδιες αρχές έχουν περιορισθεί σε έναν μονοσήμαντο διαχειριστικό ρόλο και αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τα σωρευμένα προβλήματα, είτε επειδή έχουν άγνοια του ιπποδρομιακού αντικειμένου, είτε ενδεχομένως αποσκοπούν στην αποδόμηση του συστήματος, αφού δεν μπορεί να δικαιολογηθούν διαφορετικά οι μεθοδεύσεις που επιδιώκουν την συρρίκνωση των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων. Οι διαπιστώσεις αυτές και η διαφαινόμενη νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της παραχώρησης μάς επιβάλλουν να απαιτήσουμε πλέον τον επανακαθορισμό όλων εκείνων των προϋποθέσεων, που θα μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε τις επενδύσεις και την εργασία μας.

3) Για τους λόγους αυτούς η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αποχή από την διαδικασία των εγγραφών και την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ιππποδρομιακών συγκεντρώσεων.

• Για να βρεθεί άμεση λύση, η ΕΠΔΙ απαιτεί συνάντηση με το ΔΣ της ΦΕΕ, το ΔΣ του ΟΔΙΕ, απευθύνοντας πρόσκληση στους ιπποδρομιακούς φορείς, προκειμένου να συσταθεί διαρκής επιτροπή επίλυσης ιπποδρομιακών θεμάτων, με εκπροσώπους από τους ΦΕΕ - ΟΔΙΕ - ΕΙΔΙΕ - ΕΠΔΙ - ΣΑΔΙΙ.

Για την ΕΠΔΙ

Ο Πρόεδρος - Καλογερόπουλος Ν.                Ο Γενικός Γραμματέας - Αλιμπινίσης Γ.

*****************************

Τετάρτη 31/12: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ!!

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΦΕΕ ΚΑΙ ΟΔΙΕ ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!

Ποιος να το περίμενε ότι ένα σχεδόν δίμηνο μετά την ανάδειξη του ΟΠΑΠ σαν πλειοδότη στην διαγωνιστική διαδικασία πως ο ελληνικός ιππόδρομος θα γνώριζε παραμονές μάλιστα πρωτοχρονιάς τις δραματικές όπως περιγράφονται πιο κάτω εξελίξεις!

Κι όμως, μετά την απώλεια της ομώνυμης συγκέντρωσης της Πέμπτης, ήλθε και η αντίστοιχη της Δευτέρας, επιπλέον δε οι προπονητές στην σημερινή τους Γενική Συνέλευση, διαπιστώνοντας και καταγγέλοντας ουσιαστικά την πλήρη ανυπαρξία διοίκησης του χώρου, αποφάσισαν να απέχουν από τις εγγραφές, μέχρι τουλάχιστον να προκύψουν από πλευράς ΦΕΕ και ΟΔΙΕ κάποιες αποφάσεις και ενέργειες, που αν μη τι άλλο θα προσεγγίζουν σειρά προτάσεων που εδώ και αρκετό καιρό δηλώνουν ότι έχουν υποβάλλει και οι οποίες κατά την κρίση τους είναι προς όφελος των ελληνικών ιπποδρομιών.

Οι ακριβείς λόγοι αυτής της κάκιστης νεώτερης εξέλιξης δεν είναι ακόμα πλήρως τουλάχιστον γνωστοί και πιθανότατα θα αναφερθούν σε δελτίο Τύπου που εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδόσουν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μία βασική από τις αιτίες είναι ότι η νέα απόφαση της ΦΕΕ, να πραγματοποιούνται εγγραφές μόνο κάθε Τρίτη, ερμηνεύτηκε από τους προπονητές ως σαφής πρόθεσή της για περιορισμό των ελληνικών συγκεντρώσεων σε μία την εβδομάδα!!! Πέραν αυτού όμως διάχυτη είναι η αίσθηση της έντονης ενόχλησής τους από το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει ακόμα -αν και την έχουν κατ΄ επανάληψη ζητήσει εδώ και καιρό- συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΠΑΠ, ώστε να πληροφορηθούν και με κάποιο ει δυνατό χρονοδιάγραμμα για τις προθέσεις του για τον ελληνικό ιππόδρομο. Και σε όλα αυτά βέβαια προστίθενται τόσο τα τεράστια πράγματι προβλήματα που υπάρχουν λόγω του υπερσυρρικνωμένου πλέον ζωϊκού δυναμικού, όσο και η γενικότερη αρνητική στάση του ΟΔΙΕ σε διάφορα ζητήματα.

Η σημερινή ενημερωτική αναφορά θα περιοριστεί επί του παρόντος στα πιο πάνω, περιμένοντας να αξιολογήσουμε τα επιχειρήματα των προπονητών που θα εμπεριέχονται στην αναμενόμενη ανακοίνωσή τους. Και με βάση αυτά θα επανέλθουμε με νεώτερο σχόλιο. Πιο κάτω πάντως δημοσιεύουμε τις νεώτερες αποφάσεις της ΦΕΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ

30/12/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε. κατά την συνεδρίασή του της 19ης Δεκεμβρίου 2014 μεταξύ άλλων:

1. Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό έτους 2015, όπως υποβλήθηκε από τις Υπηρεσίες της Φ.Ε.Ε.

2. Αποφάσισε την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Φ.Ε.Ε. την Παρασκευή 16.01.2015. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 30.01.2015.

3. Ανανέωσε την θητεία των Τεχνικών Επιτετραμμένων έως 31.03.2015. Καθήκοντα Ιπποδρομιάρχη από 01.01.2015 θα ασκεί ο Αναπληρωματικός Ελλανοδίκης κ. Σ. Σπασσώφ.

4. 1. Ενέκρινε το Πρόγραμμα Ιπποδρομιών 2015, όπως υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

4. 2. Το Δ.Σ., λαβόν υπόψη την μη διεξαγωγή ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού ιπποδρομιών, αποφάσισε την αλλαγή της διαδικασίας εγγραφών από 01.01.2015, ως εξής:

α) Ορίζει την Τρίτη ως κοινή ημερομηνία εγγραφών για τις δύο ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδας (Δευτέρα, Παρασκευή)

β) Σε περίπτωση κατά την οποία μία ιπποδρομιακή συγκέντρωση δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ιπποδρομιών, οι συμπληρωμένες ιπποδρομίες θα μεταφέρονται στο πρόγραμμα της άλλης ιπποδρομιακής συγκέντρωσης, συμπληρώνοντας ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα διεξάγεται την Δευτέρα κάθε εβδομάδας.

γ) Σε περίπτωση κατά την οποία καμία από τις δύο ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις δεν συμπληρώνεται, οι συμπληρωμένες ιπποδρομίες θα συνενώνονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα το οποίο θα διεξάγεται την Δευτέρα κάθε εβδομάδας

4. 3. Η Φ.Ε.Ε., θεωρώντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί όλο το ιππικό δυναμικό, θεσπίζει την διεξαγωγή ιπποδρομιών ειδικών όρων, οι οποίες θα απευθύνονται σε ίππους που δεν έχουν κερδίσει τους τελευταίους τέσσερις (4) ή περισσότερους μήνες. Για τον λόγο αυτό εντέλλονται οι αρμόδιες υπηρεσίες Φ.Ε.Ε. και Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. να ενσωματώσουν στο πρόγραμμα 2015 τις ανάλογες κατηγορίες.

4. 4. Δεν ενέκρινε την διεξαγωγή ιπποδρομιών στην απόσταση των 800 μ.

4. 5. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ιπποδρομιών, ανανέωσε την άδεια των προπονητών μέχρι 31.12.2015. Για τους προπονητές Γιώργο Καλογρίδη, Αλέξανδρο Καραμάνογλου και Λεωνίδα Σιγάλα ανανέωσε την άδειά τους για έξι μήνες.

4. 6. Έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Ελλανοδικών, σχετικά με τον χρόνο υπολογισμού των μηκών κατά την άφιξη και αποφάσισε το μήκος κατά την άφιξη να υπολογίζεται με 17 εκατοστά του δευτερολέπτου.

4. 7. Εξέτασε την από 03.12.2014 έφεση του κ. Νίκου Παπαδόπουλου κατά της από 14.11.2014 απόφασης της Ε.Ι. και έκρινε ότι η με αρ. 3155/2014 απόφαση της Ε.Ι στερείται εκτελεστότητας και ως εκ τούτου δεν υπόκειται στην προβλεπόμενη εκ του άρθ. 12 του Κώδικα Ιπποδρομιών έφεση. Το παράβολο επιστρέφεται, καθόσον η απόφαση επί της υποβληθείσας εφέσεως δεν εμπίπτει σε καμία εκ των προβλεπομένων περιπτώσεων της διάταξης αρθ. 142 ΚΙ.

Το Δ.Σ της Φ.Ε.Ε εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το συγκεκριμένο συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ δύο παραγόντων του χώρου. Απευθύνει προειδοποίηση στο σύνολο των εμπλεκομένων στις ελληνικές ιπποδρομίες να συμπεριφέρονται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, ιδιαίτερη αυτή την κρίσιμη περίοδο.

4. 8. Δέχθηκε καταρχήν την εισήγηση του Συνδέσμου Αναβατών και αποφάσισε οι ιπποδρομιακές ημέρες που ορίζουν οι Επιτροπές Ελέγχου ως ποινή στους αναβάτες να προσμετρώνται και να συμβαδίζουν με το επίσημο πρόγραμμα ιπποδρομιών.

Δίνει νέα προθεσμία δύο (2) μηνών στους αναβάτες να προμηθευτούν τον νέο τύπο μαστιγίου, όπως αυτός περιγράφεται στις Γενικές Διατάξεις που αποφασίστηκαν σε προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.

4. 9. Ενέκρινε την εισήγηση της Ε.Ι., σχετικά με την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας TESTOSTERONE στον ίππο ΒΙΡΜΑΝΟΣ στις 20.08.2014 του προπονητή Ιωάννη Μυκονιάτη.

4. 10. Δέχθηκε την εισήγηση της Ε.Ι. για την τιμωρία του αναβάτη Μιχάλη Τσιριγώτη και συνεκτιμώντας την εν γένει συμπεριφορά του και την επαγγελματική ως τώρα διαδρομή του, προχωρά στην οριστική αφαίρεση της αδείας του.

4. 11. Απορρίπτει την αίτηση του LEONARD PRENDI για χορήγηση ΠΡΙΒΕ αδείας προπονήσεων ίππων.

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε εύχεται σε όλη την ιπποδρομιακή οικογένεια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ & ΤΥΧΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

*****************************

Τρίτη 30/12: ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Από χθες (Δευτέρα 29/12) έγινε γνωστό πως δεν θα έχουμε ελληνικό πρόγραμμα την πρωτοχρονιά (ο ΟΔΙΕ το έχει ήδη αντικαστήσει με γαλλικές κούρσες), αλλά λίγο-πολύ όλοι είχαν την ελπίδα πως δεν θα συνέβαινε το ίδιο με την συγκέντρωση της προσεχούς Δευτέρας 5 Ιανουαρίου. Τελικώς όμως δεν κατέστη δυνατό να "κλείσουν" οι ιπποδρομίες και με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται πως θα έχουμε απώλεια δεύτερης διαδοχικής αγωνιστικής ημέρας!!

Σύμφωνα με πληροφορίες συμπληρώθηκαν 3 αναμετρήσεις για την Δευτέρα και προτάθηκε να συμψηφισθούν με τις ισάριθμες αντίστοιχες της Πέμπτης - Πρωτοχρονιάς (ανάμεσα τους και το ομώνυμο Κύπελλο της ημέρας). Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αποδέχθηκε πλήρως αυτή την πρόταση, προκειμένου να διεξαχθεί η μία έστω από τις δύο συγκεντρώσεις, αλλά δύο εκ των προπονητών, που εκπροσωπούσαν και τους ισχυρότερους σταύλους, δεν έδωσαν την συγκατάθεση τους, αναφορικά με μία αναμέτρηση πενταετών της ε΄ κατηγορίας, με το βάσιμο ασφαλώς αιτιολογικό ότι -επειδή είναι κυλιόμενο το πρόγραμμα, ειδικότερα για τις κούρσες των κλάσεων- δεν θα μπορούσαν να επανεγγράψουν τους τροφίμους τους στην αμέσως επόμενη αγωνιστική ημέρα.

Ακόμα και έτσι βέβαια θα μπορούσε να εγκριθεί η συγκέντρωση της Δευτέρας με τις υπόλοιπες πέντε ιπποδρομίες, αλλά η ΦΕΕ επικαλέστηκε ότι ή θα μεταφερθούν από την Πέμπτη στην Δευτέρα όλες ή καμμία!! Ενόψη δε της διαφαινόμενης πλέον ματαίωσης και δεύτερης διαδοχικής συγκέντρωσης, αποφασίσθηκε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Προπονητών την Τετάρτη το πρωϊ.

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά πως τα πολλά προβλήματα του χώρου, με κυρίαρχο αυτό του μειωμένου ζωϊκού δυναμικού, καθιστά δύσκολη την συμπλήρωση των επί μέρους προγραμμάτων, αλλά αυτό ισχύει εδώ και καιρό. Σχεδόν πάντα μάλιστα οι προπονητές κατάφερναν -έστω και δύσκολα- να "κλείσουν" τις κούρσες, αλλά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια στάση αδιαφορίας, που έχει οδηγήσει στις ματαιώσεις ουκ ολίγων συγκεντρώσεων.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τί καλό θα προκύψει από μία ενδεχομένως μεγαλύτερης διάρκειας διακοπή των ιπποδρομιών. Ακόμα και αυτοί που θεωρούν ότι ωφελούνται, καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν και να "ανοίξουν" το μυαλό τους. Είναι σίγουρο πως η μη σταθερή ροή ιπποδρομιών θα βλάψει ίσως και ανεπανόρθωτα τις ελληνικές κούρσες, καθώς έτσι "ξενερώνει" ακόμα περισσότερο το φίλιππο κοινό, που ούτως ή άλλως έχει ήδη -για διάφορους λόγους- απογοητευτεί με τις υπάρχουσες αναμετρήσεις και ...γυρίζει την πλάτη στον ελληνικό ιππόδρομο.

*****************************

Δευτέρα 29/12: ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!

Σήμερα (Δευτέρα 29/12) επρόκειτο να γίνουν οι εγγραφές για την πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση, οι οποίες ωστόσο δυστυχώς δεν συμπληρώθηκαν. Δεν πρόκειτα μάλιστα να υπάρξει αύριο επαναληπτική διαδικασία και έτσι δεν θα έχουμε κούρσες την πρωτοχρονιά, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011, όταν και έκλεισε για ένα περίπου μήνα ο ιππόδρομος, λόγω της τότε απεργίας της Ενωσης Προπονητών. Παρά τα γνωστά εδώ και καιρό προβλήματα, με κυρίαρχο ανάμεσά τους το εξαιρετικά μειωμένο ζωϊκό δυναμικό, πρόκειται για μία πολύ δυσμενή εξέλιξη και ασφαλώς δεν υποδεχόμαστε με τον καλύτερο τρόπο το νέο έτος.

΄Ολη η χώρα βέβαια εισέρχεται πλέον σε περίοδο "θολού" κλίματος, καθώς η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαίνει αυτόματα πρόωρες εκλογές στις 25/1, οι συνέπειες των οποίων για την χώρα μας είναι άγνωστες. Ακόμα και έτσι όμως ΤΩΡΑ πρέπει να επιδείξουμε ενότητα και σύμπνοια, δεδομένου ότι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις από τον νέο ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου (δηλαδή τον ΟΠΑΠ, που προφανώς αναμένει την έγκριση της σύμβασής του με το ΤΑΙΠΕΔ από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως την επικύρωσή της από την Βουλή, που όμως λόγω εκλογών θα είναι ανενεργή ίσως και για αρκετό διάστημα) το πιθανότερο είναι να καθυστερήσουν σημαντικά!!

Οφείλουμε λοιπόν να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια (γιατί τάχα να μην δοκιμασθούν οι προταθείσες κούρσες 800 μέτρων, καθώς και μια σύμπραξη-συνεργασία με τον Κυπριακό Ιππόδρομο) για να υπάρξει στοιχειωδώς έστω σταθερή ροή προγράμματος και εδώ θα πρέπει και η ΦΕΕ να σταματήσει να λειτουργεί τυπολατρικά, όταν τουλάχιστον σε τόσα άλλα θέματα ..."κάνει τα στραβά μάτια"!! Γιατί μόνο με ανοιχτό τον ελληνικό ιππόδρομο θα έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε, ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο πως θα "βυθιστούμε" ακόμα περισσότερο!!!

*****************************

Παρασκευή 12/12: ΟΙ ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι έντονες καιρικές συνθήκες το τελευταίο 24ωρο κατέστησαν σχεδόν ακατάλληλο για διεξαγωγή ιπποδρομιών τον στίβο στο Μαρκόπουλο και από τις πρώτες πρωϊνές ώρες φημολογείτο πως οι αναβάτες πιθανότατα δεν θα ιππεύσουν, κάτι που επισημοποιήθηκε περίπου στις 11.00.

Αυτό ήταν επόμενο να δημιουργήσει ένα ...αλαλούμ και μετά από συνεδριάσεις όλων των φορέων αποφασίσθηκαν τα εξής: Το πρόγραμμα της προσεχούς Δευτέρας (αποτελούμενο από πέντε κούρσες στο Μαρκόπουλο και τρεις Νοτίου Αφρικής) ισχύει ως έχει. Μετά απ' αυτό θα πραγματοποιηθούν οι έξι ελληνικές αναμετρήσεις, που περιείχε η συγκέντρωση της Παρασκευής. Θα έχουμε δηλαδή δύο διαφορετικά ξεχωριστά προγράμματα την Δευτέρα 15/12. Πιο κάτω παρατίθεται και το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ.

"Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη σχετική ανακοίνωση της Φ.Ε.Ε οι ελληνικές κούρσες της Παρασκευής 12/12/2014 αναβάλλονται, με απόφαση των Ελλανοδικών και με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ιπποδρομιών (όπως προβλέπεται από το άρθρο 19α του Κ.Ι.), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή του Μαρκοπούλου και λαμβανομένης υπόψη της προβλεπόμενης επιδείνωσης τις προσεχείς ώρες, σύμφωνα με τη Ε.Μ.Υ. Το στοίχημα μέχρι και την 6η ιπποδρομία επιστρέφεται.

Τη Δευτέρα 15/12/2014 θα διεξαχθούν 2 ξεχωριστά Προγράμματα Ελληνικών Ιπποδρομιών. 1) Το ήδη ορισμένο Πρόγραμμα Ελληνικών Ιπποδρομιών της Δευτέρας θα έχει ώρα έναρξης στις 14:00 και ώρα λήξης στις 16:35. 2) Οι ελληνικές ιπποδρομίες που ακυρώθηκαν σήμερα, θα συμπληρώσουν 2ο Πρόγραμμα Ελληνικών Ιπποδρομιών, με ώρα έναρξης στις 17:00 και ώρα λήξης στις 19:05.

Το σημερινό γαλλικό πρόγραμμα καθώς επίσης και οι δύο ιπποδρομίες από το ιπποδρόμιο της Deauville (R2C8 και R2C9) που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα θα διεξαχθούν κανονικά με τα ισχύοντα παιχνίδια".

*****************************

Δευτέρα 10/11: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΛΟΤ - ΑΝΟΙΞΕ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ

• Σήμερα το μεσημέρι το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας εξέδωσε την ΑΠΟΦΑΣΗ του στα Ασφαλιστικά Μέτρα της Ιντραλότ κατά του Ταιπέδ και του Οπαπ και ήταν ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ και για τις τρεις αιτήσεις που είχε καταθέσει. ΄Ετσι πλέον ανοίγει πλήρως ο δρόμος για την έγκριση, κατ' αρχήν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως από την Βουλή, της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΠΑΠ, σχετικά με την χορήγηση του αποκλειστικού επί 20ετία δικαιώματος διεξαγωγής αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας και φυσικά για την όσο το δυνατόν ταχύτερη (πιθανολογείται από τα μέσα Ιανουαρίου ή το πολύ αρχές Φεβρουαρίου του 2015) και απόλυτη διαχείριση του Ελληνικού Ιπποδρόμου από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Εκκρεμεί ακόμα το πρόβλημα της δημοπράτησης του Ιπποδρόμου, δια της οποίας η Ιντραλότ, αν και αμοιβόμενη πάροχος για την ηλεκτρονική έκδοση των στοιχηματικών αποδόσεων, επιδιώκει να εισπράξει το οφειλόμενο σ' αυτήν από τον ΟΔΙΕ ποσό των περίπου 25 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως εικάζουμε πως θα οδηγηθεί σε συμβιβαστική λύση ή θα αντιμετωπισθεί και πιο δυναμικά, αν χρειασθεί, με την εύλογα αναμενόμενη (πιθανόν και με νομοθετική ρύθμιση) παρέμβαση της Πολιτείας.

ENΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

- Του σωματείου με την επωνυμία «Ελληνικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών `Ιππων» (ΕΛΣΙΠ) που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 108 (τηλ. 210-9351113) και εκπροσωπείται νόμιμα για το ζήτημα της δημοπράτησης του ιπποδρόμου Μαρκοπούλου, που επιδιώκει η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.

ΠΡΟΣ - Τον Υπουργό Οικονομικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: -Σε ΤΑΙΠΕΔ, - Σε Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών. 

Ενόψει της επικείμενης συζήτησης (21-11-2014) της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ κατά του ΟΔΙΕ ΑΕ, καθώς και του απειλούμενου πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του ΟΔΙΕ ΑΕ από την επισπεύδουσσα ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ (27-11-2014) για απαίτηση της τελευταίας 25.000.000 ευρώ περίπου, σας κάνουμε γνωστό ότι η ΟΔΙΕ ΑΕ (στον οποίο ανήκουν οι εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής) έχει λάβει δάνεια περίπου 150.000.000 ευρώ από την AMBRO BANK και 60.000.000 ευρώ από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εκ των οποίων έχει ήδη αποπληρώσει προς τις δυο τράπεζες, συνολικά, 139.000.000 ευρώ περίπου.

Για το υπόλοιπο των εν λόγω δανείων (71.000.000 ευρώ), για τα οποία έχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο (καθώς και για οφειλές της ΟΔΙΕ ΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με δάνεια ύψους 79.000.000 ευρώ, που ήδη έχουν αποπληρωθεί για λογαριασμό της ΟΔΙΕ ΑΕ), δεν υπάρχει καμία εμπράγματη εξασφάλιση του τελευ-ταίου επί των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου, οι οποίες στην παρούσα φάση βρίσκονται εν κινδύνω (με ταυτόχρονο κίνδυνο για τις απαιτήσεις του Δημοσίου που προαναφέρθηκαν).

ΕΠΕΙΔΗ έχουμε έννομο συμφέρον να προβούμε στην παρούσα γνωστοποίηση.

ΕΠΕΙΔΗ κινδυνεύουν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τα συμφέροντα του οποίου οφείλετε να παίρνετε τα δέοντα μέτρα κατά περίπτωση.

ΕΠΕΙΔΗ τυχόν παραλείψεις που θα λάβουν ή έλαβαν χώρα μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τον πολύπαθο Ελληνικό Ιππόδρομο αλλά και για τα μέλη του σωματείου μας.

ΕΠΕΙΔΗ δεν υφίσταται το παραμικρό περιθώριο για ολιγωρία, όπως αυτή που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ιδωτικοποίηση του Ιπποδρόμου και οδήγησε ήδη σε απαξίωση τις ελληνικές ιπποδρομίες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΑ

Τα παραπάνω και αναμένουμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προς αποφυγή των προφανών κινδύνων και προς διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενος να αντιγράψει ολόκληρο το περιεχόμενο της στη σχετική έκθεση που θα συντάξει.

ΑΘΗΝΑ, 11-11-2014

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩΝ

Δευτέρα 10/11: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14/11 - ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• ΄Αλλη μία ιπποδρομιακή συγκέντρωση (μετά τις τρεις που χάθηκαν στο διάστημα από 20/10 έως 3/11) κινδυνεύει δυστυχώς να ματαιωθεί, καθώς σήμερα-Δευτέρα 10/11 δεν "έκλεισαν" οι εγγραφές για την προσεχή Παρασκευή 14/11. Στις πάγιες αδυναμίες, λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου εδώ και πολύ καιρό ζωϊκού δυναμικού, προστέθηκαν ακόμα το δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας, καθώς και η άσχημη για εκγύμναση -εξαιτίας των βροχοπτώσεων- κατάσταση της πίστας τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν τα προβλήματα συμπλήρωσης των εγγραφών. Πάντως αυτή τη φορά η ΄Ενωση Προπονητών ζήτησε εγγράφως να γίνει αύριο-Τρίτη επαναληπτική διαδικασία. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η Φ.Ε.Ε. θα κάνει αποδεκτό το αίτημά της, όπως εδώ και πολύ καιρό πράττει λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών στον τομέα των εγγραφών και κυρίως βέβαια ότι σε κλίμα ενότητας, έστω και με μεγαλύτερη από άλλες φορές προσπάθεια, θα καταστεί δυνατόν να συμπληρώσουν οι προπονητές το πρόγραμμα της προσεχούς Παρασκευής 14/11. Θα είναι μεγάλο ....κρίμα, στην νέα πλέον φάση που μπαίνουμε, μετά την ευνοϊκή για τον χώρο μας απόφαση στην υπάρχουσα μέχρι χθες δικαστική διαμάχη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΠΑΠ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ, να χαθούν κι άλλες ελληνικές ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις!

*****************************

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ INTRALOT

• Συζητήθηκαν την Τετάρτη 29/10 στο Συμβούλιο Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχε καταθέσει η INTRALOT Α.Ε., σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΠΑΠ. Με αυτά ζητούσε ως γνωστόν την αναστολή -μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής της- όλων των διαδικασιών και αποφάσεων που είχε λάβει το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την κήρυξη ως άγονου του αρχικού διαγωνισμού και με την ανάδειξη του ΟΠΑΠ ως πλειοδότη στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό για την ανάθεση του αποκλειστικού δικαιώματος εκμετάλλευσης επί 20ετία των αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας.

• Εκκρεμεί ωστόσο η κορυφαία αυτή για την εξέλιξη των ελληνικών ιπποδρομιών απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

*****************************

Τετάρτη 29/10 μεσημέρι: Συμπληρώθηκαν οι εγγραφές για την Δευτέρα 3/11.

• Μετά από απώλεια τριών διαδοχικών συγκεντρώσεων, σήμερα (Τετάρτη) συμπληρώθηκαν οι εγγραφές για την προσεχή Δευτέρα 3/11 και "έκλεισαν" πέντε συνολικά κούρσες, στις οποίες προστέθηκε και η κλασσική αναμέτρηση του Grand Prix 28ης Οκτωβρίου. Το ταχύτερο δυνατό θα αναρτηθεί στην τρέχουσα σελίδα και ο επίσημος ισοζυγισμός.

*****************************

Δευτέρα 27/10 - Τετάρτη 29/10: Συνέχεια στο θέατρο του παραλόγου! Δεν έγινε καν προσπάθεια εγγραφών, επειδή οι εκπρόσωποι των προπονητών ....ξέχασαν(!) να ζητήσουν επαναληπτική διαδικασία!! Ματαιώθηκε έτσι και η συγκέντρωση της Παρασκευής 31/10 - Θα συμπληρωθούν άραγε σήμερα-Τετάρτη οι εγγραφές για την Δευτέρα 3/11(;)

• Το περασμένο Σάββατο 25/10 είχε εντονότατα και σχεδόν σε επίπεδο βεβαιότητας φημολογηθεί ότι την Δευτέρα 27/10 (μετά τις δύο προηγηθείσες ματαιώσεις συγκεντρώσεων και την πολύωρη συνάντηση-συζήτηση μεταξύ ΦΕΕ, ΟΔΙΕ και των τριών Φορέων του Ιπποδρόμου) θα γίνονταν οπωσδήποτε επαναληπτικές εγγραφές για την Παρασκευή 31/10 και ότι πάση-θυσία θα συμπληρώνονταν! Εύλογα λοιπόν δημιουργήθηκε προς στιγμήν συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή εκτόνωση της κρίσης. Οι ελπίδες όμως για επαναφορά σε ομαλή ροή ιπποδρομιών διαψεύσθηκαν πάλι και μάλιστα με τον πιο ...αστείο τρόπο! Γιατί ενώ οι μισοί ίσως εξ αυτών προσήλθαν αποφασισμένοι στις εγγραφές, οι υπόλοιποι (πλην όσων βρίσκονταν ήδη στο Νιουμάρκετ για τις εκεί δημοπρασίες) αντίθετα απείχαν!! Διαπιστώθηκε δε αμέσως ότι η διοίκηση της ΄Ενωσης Προπονητών δεν είχε καν υποβάλει το αίτημα επαναληπτικών εγγραφών, ώστε η διαδικασία ούτε καν ξεκίνησε!! ΄Οπως δε διέρρευσε, στο εύλογο ερώτημα των ανυποψίαστων μελών γιατί υπήρξε αυτή η γελοία εξέλιξη (και ...διαιρετική θα προσθέταμε εμείς για την συνοχή του κλάδου τους), οι εκπρόσωποι της ΕΠΔΙ ...απάντησαν πως είχε προηγηθεί κάποιος εκνευρισμός με συζητήσεις που είχαν με ΦΕΕ και ΟΔΙΕ και ότι ....ξέχασαν να υποβάλλουν το αίτημα επαναληπτικών εγγραφών!!!

• Δεν έχουμε βάσιμο τουλάχιστον λόγο να αμφισβητήσουμε τα επιχειρήματα των από κοινού λειτουργούντων εδώ και κάποιο καιρό τριών φορέων του χώρου (ΕΙΔΙΕ, ΕΠΔΙ, ΣΑΔΙ), ως προς τα οικονομικά ή και προγραμματισμού αιτήματα που προέβαλαν αναφορικά με τις δύο προηγηθείσες ματαιώσεις συγκεντρώσεων, αλλά για μας τουλάχιστον είναι φανερό πως ειδικότερα για την συγκέντρωση της Παρασκευής 31/10 υπήρχε πρόθεση ματαίωσης!! ΄Ισως το να μείνει για κάποιες ακόμα ημέρες κλειστός ο ιππόδρομος Μαρκόπουλου να εκτιμήθηκε από τους ίδιους σαν κάτι θετικό, αναφορικά και με την σημερινή-Τετάρτη 29/10 εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΙΝΤΡΑΛΟΤ κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΠΑΠ. Ακόμα κι έτσι όμως, το σίγουρο είναι πως έγινε με φοβερή υποκρισία προς συναδέλφους επαγγελματίες και γενικά με άκρως απαράδεκτο τρόπο, που θα κοστίσει πολλά από τούδε, ως προς την αξιοπιστία των όποιων στο μέλλον ενεργειών και των τριών πλέον αυτών κλάδων!!

• Σήμερα-Τετάρτη 29/10 είναι η προγραμματισμένη ημέρα για τις εγγραφές για την προσεχή Δευτέρα 3/11 και μένει να δούμε αν θα συμπληρωθούν ή όχι. Κορυφαίο βέβαια ζήτημα είναι το ποια θα είναι η απόφαση του Δικαστηρίου. Και για τα δύο αυτά θα ενημερωθεί η τρέχουσα σελίδα τις αμέσως επόμενες ωρες.

*****************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ

• Οι Ενώσεις Ιδιοκτητών, Προπονητών και Πρακτόρων προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση εν όψει των εξελίξεων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι Ενώσεις των Ιδιοκτητών (ΕΙΔΙΕ), Προπονητών (ΕΠΔΙ) και Πρακτόρων (ΠΕΠΠΣ) κρίνουν απαραίτητο να καταστήσουν σαφές προς τους ιπποδρομιακά εμπλεκόμενους, αλλά και όλους όσους αγωνιούν για το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών, πως έχουν επισήμως ενημερωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τους νομικούς συμβούλους τους, πως σ' αυτή την φάση δεν υπάρχει καμμία ανάγκη παρέμβασης στην δικαστική διαμάχη για την παραχώρηση της άδειας του Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

Όσον αφορά τους γνωστούς «συμβουλάτορες», που καθ' έξιν ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ πάντα στους άλλους το ΠΩΣ θα πρέπει να ενεργήσουν, τους απαντάμε πως η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί απ' όλους μας σοβαρότητα και όχι φτηνούς και ανέξοδους θεατρινισμούς, στους οποίους οι ίδιοι έχουν εκπαιδευθεί.

Ο θεσμικός άλλωστε ρόλος των Ενώσεων είναι να κρατήσουν ενωμένη την ιπποδρομιακή κοινότητα στον σταθερό και αταλάντευτο στόχο της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ των ελληνικών ιπποδρομιών".

Για τους ιπποδρομιακούς φορείς

Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. - Π.Ε.Π.Π.Σ. - Ε.Π.Δ.Ι.

*****************************

Σάββατο 25/10: Συγκρατημένες σήμερα ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης - Επαναληπτική διαδικασία εγγραφών την Δευτέρα για την συμπλήρωση των κουρσών της Παρασκευής 31/10

Επί του παρόντος τουλάχιστον φαίνεται να επιβεβαιώνονται (και γενικά να ισχύουν) οι μικρές έστω τάσεις συναίνεσης που επικράτησαν χθες, έστω στο τέλος της συνάντησης-συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των τριών φορέων του χώρου με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΔΙΕ Αλ. Ζαχαρή και τον Γεν. Δ/ντή-Συντ/στή της ΦΕΕ Πέτρο Ζαφείρη. Προφανώς, έστω κι αν επίσημα δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό, κάποια διευθέτηση θα επήλθε στα οικονομικής φύσεως ζητήματα και ίσως ακόμα να δόθηκαν και υποσχέσεις για γρήγορη πλέον υλοποίηση ορισμένων εκ των εισηγητικών προτάσεων των φορέων. ΄Ετσι σήμερα-Σάββατο, στην διάρκεια των πρωϊνών προπονήσεων, έγινε γνωστό πως αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 27/10 επαναληπτικές εγγραφές για την συμπλήρωση της συγκέντρωσης της Παρασκευής 31/10. Θα απουσιάζουν βέβαια κάποιοι προπονητές (λόγω της έναρξης των δημοπρασιών στο Νιουμάρκετ), αλλά εικάζουμε -κρίνοντας από την εκφρασθείσα αισιοδοξία για την συμπλήρωση του προγράμματος- πως έχει συμφωνηθεί να εγγράψουν όλοι ανεξαιρέτως όσο το δυνατόν περισσότερους τροφίμους τους. Εφόσον δε όλα πάνε αυτή τουλάχιστον την φορά κατ' ευχήν, θα ξαναγίνουν εγγραφές την Τετάρτη για την συμπλήρωση και της συγκέντρωσης της επόμενης Δευτέρας 3/11.

*****************************

Παρασκευή 24/10: Τραγική εξέλιξη: Δεν συμπληρώθηκαν οι εγγραφές ούτε για Παρασκευή 31/10, ούτε και για την Δευτέρα 3/11! ΄Αγνωστο αν θα υπάρξει επιτυχής επαναληπτική διαδικασία ή αν θα χαΘούν δύο ακόμα συγκεντρώσεις(;)

Για ανυπέρβλητες πλέον δυσκολίες συμπλήρωσης, εξαιτίας πρόσθετων δυσμενών αποφάσεων & περικοπών, μιλούν οι εκπρόσωποι των φορέων, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που πιθανολογούν σχέδιο πλήρους απαξίωσης του ιπποδρόμου!

Ανεξέλεγκτη και εκτός ορίων κάθε έννοιας λογικής τείνει η κατάσταση στο Μαρκόπουλο! – Την ανυπαρξία άσκησης διοίκησης από ΟΔΙΕ και ΦΕΕ, για το καλό των ελληνικών ιπποδρομιών, καταγγέλουν ανοιχτά πλέον οι φορείς του χώρου!

Εδώ και τώρα πρέπει να αναληφθούν από την ιπποδρομιακή κοινότητα και ειδικότερα τους μεγαλοπαράγοντες του χώρου ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες διορθωτικών κινήσεων!!

• Χθες (Πέμπτη 23/10) οριστικοποιήθηκε η ματαίωση και της συγκέντρωσης της Δευτέρας 27/10, αλλά τουλάχιστον υπήρχε αισιοδοξία πως δεν θα χανόταν τρίτη διαδοχική συγκέντρωση, καθώς αποφασίσθηκε από την Φ.Ε.Ε. να γίνουν νωρίτερα οι εγγραφές τόσο για την προσεχή Παρασκευή 31/10, όσο και για την Δευτέρα 3/11. Μία απόφαση σωστή, δεδομένου πως αρκετοί εκ των προπονητών θα λείπουν στη δημοπρασία της Tattersalls τις ημέρες (Δευτέρα & Τετάρτη αντίστοιχα) που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εγγραφές για αυτές τις αγωνιστικές και φυσικά θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να μην συμπληρωθούν!

• Οι ελπίδες αυτές όμως αποδείχθηκαν "φρούδες", καθώς και πάλι -παρά την αισιοδοξία που αρχικά υπήρχε για θετικό αποτέλεσμα- δεν κατέστη δυνατό να συμπληρωθούν οι εγγραφές για καμία από τις προαναφερθείσες συγκεντρώσεις. ΄Ισως να υπάρχουν ακόμα χρονικά περιθώρια για επαναληπτική διαδικασία εγγραφών και μακάρι κάτι τέτοιο να συμβεί και κυρίως να είναι αυτή τη φορά επιτυχής, αλλά σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι ανεξέλεγκτη και εκτός ορίων κάθε έννοιας λογικής είναι πλέον η κατάσταση στον ελληνικό ιππόδρομο και ότι ελοχεύει ο κίνδυνος -αν δεν υπάρξουν άμεσα ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για διορθωτικές κινήσεις- να παραταθεί για μεγαλύτερο διάστημα η διακοπή των ελληνικών ιπποδρομιών!!

• Και αυτό διότι, σύμφωνα με όσα από πλευράς των εκπροσώπων των φορέων υποστηρίζονται, οι ούτως ή άλλως σημαντικότατες δυσκολίες που προϋπήρχαν για την συμπλήρωση των εκάστοτε εγγραφών, εξαιτίας κάποιων πρόσθετων δυσμενών για τους επαγγελματίες αποφάσεων - περικοπών, στις οποίες προέβησαν ΟΔΙΕ και ΦΕΕ, έχουν ήδη καταστεί ανυπέρβλητες!!

• Πέραν της γνωστής ήδη ανακοίνωσης-απόφασης του ΟΔΙΕ να μην δοθεί στους προπονητές το πριμ εγγραφών του τρέχοντος μηνός (επειδή στην διάρκειά του δεν πραγματοποιήθηκε ο συμφωνημένος αριθμός ιπποδρομιών - συμφωνία πάντως που είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες και επουδενί δεν θα έπρεπε να ισχύσει αυτή την στιγμή, αφού έκτοτε απομακρύνθηκαν πολλοί ίπποι και ελάχιστοι μόνο νέοι εισήλθαν), η ΦΕΕ προέβη ακόμα σε περικοπή ποσού 28.000 ευρώ από την Δ2 δόση των επάθλων. Επιπλέον αλλεπάλληλες είναι και οι παλινωδίες της υπό τον ανεκδιήγητο Ζαχαρή διοίκησης του ΟΔΙΕ, αναφορικά με τις προθέσεις για μη λειτουργία του εσωτερικού στίβου κάποιες ημέρες, κάτι που αν οριστικά υλοποιηθεί θα προσθέσει σημαντικές προπονητικής φύσεως δυσκολίες!

• Ούτως ή άλλως οι κούρσες εδώ και πολύ καιρό, έστω σε πολύ περιορισμένο αριθμό, συμπληρώνονταν χάρη και στις λίγες έστω εγγραφές των αδύναμων σταύλων, οι οποίοι όμως πλέον -μη έχοντας το κίνητρο του μπόνους εγγραφών και υφιστάμενοι και μείωση από την Δ2 δόση επάθλων, λόγω της περαιτέρω πτώσης του στοιχηματικού τζίρου- είναι φυσικό να τις ελαχιστοποιούν ακόμα περισσότερο ή και να μην προβαίνουν διόλου σε αυτές. Σ' ολα αυτά δε προστέθηκε και μία νέα απόφαση της ΦΕΕ, που ορίζει τα εξής: "Κατά την διαδικασία των εγγραφών και μόνον για την συμπλήρωση 5ης ιπποδρομίας, οι παρακάτω κατηγορίες θα συγχωνεύονται: 4+ΣΤ με 5+ΣΤ, 4+ΣΤ ΦΟΡ με 5+ΣΤ ΦΟΡ, 4+Ε με 5+Ε, 5+Ε με 6+Ε, 4+Ε ΦΟΡ με 5+Ε ΦΟΡ, 5+Ε ΦΟΡ με 6+Ε ΦΟΡ, 6+Ε με 7+Ε, 6+Δ με 7+Δ, 5+Δ με 5+Δ ΦΟΡ". Και μπορεί μεν αυτή η απόφαση θεωρητικά να έχει λογική βάση, αλλά πώς να δεχθεί ο επαγγελματίας που διαθέτει ελάχιστους και αδύναμους ίππους να τους τρέξει υποχρεωτικά σε άλλη και πιο απαιτητική κατηγορία απ' αυτήν που τους ενέγραψε, ίσως και με μηδενική πλέον τύχη(;)

• ΄Ολα αυτά δε, επαναλαμβάνουμε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκροσώπων των φορέων (Ιδιοκτησίας-ΕΙΔΙΕ, ΄Ενωσης Προπονητών, Συνδέσμου Αναβατών), έχουν συντελέσει -μετά και τις πιο πάνω περικοπές- στο να μην συμπληρώνονται οι εγγραφές, εξαιτίας της αντικειμενικά πλέον υφιστάμενης αδυναμίας προσθήκης λίγων μόνο ίππων για να "κλείσουν" κάποιες κούρσες, ίπποι που μέχρι πρότινος, με την ύπαρξη των μπόνους, έστω και υπό πίεση ευρίσκοντο!! Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που πιθανολογούν ή και υποστηρίζουν (χωρίς όμως και μπορούν να το αποδείξουν) πως ενδεχομένως να υπάρχει σχέδιο της ολοκληρωτικής πλέον απαξίωσης των ελληνικών ιπποδρομιών! Ποιόν όμως, αλήθεια, μπορεί να εξυπηρετεί μια περαιτέρω διακοπή τους(;) Σίγουρα όχι τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες! Οι μεγάλοι μάλιστα σε αριθμό ίππων σταύλοι υφίστανται τεράστια ζημιά από την τραγική σημερινή εξέλιξη, πολύ δε περισσότερο αν υποτεθεί ότι συνεχισθούν οι ματαιώσεις συγκεντρώσεων! Η λογική λέει ότι οφελούνται μόνο όσοι ταυτίζουν είτε τα συμφέροντά τους, είτε και τις επιδιώξεις τους με τις αλλοδαπές κούρσες, μια και ...."θα παίζουν μόνες τους" όσο παραμένει ανενεργός ο ιππόδρομος Μαρκοπούλου!! Κι ανάμεσά σ΄ αυτούς, πέραν βεβαίως του κορυφαίου καταστροφέα των ελληνικών ιπποδρομιών Δ/ντος συμβούλου του ΟΔΙΕ Ζαχαρή, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι παράγοντες ή ιδιοκτήτες, ίσως και κάποιοι, λίγοι πάντως, ...παρατρεχάμενοί τους επαγγελματίες, σίγουρα δε και δημοσιογραφικά λαμόγια, που κάνουν τα πάντα ο καθένας από την μεριά του υπέρ των ξένων και ειδικότερα των γαλλικών ιπποδρομιών!!!

• Σίγουρα πάντως η κατάσταση φαίνεται πράγματι εκτός ελέγχου αυτή την στιγμή και άγνωστο παραμένει τί μας επιφυλάσσει η αυριανή ημέρα. Το μόνο θετικό είναι ότι σήμερα (Παρασκευή 24/10), μετά την αδυναμία συμπλήρωσης των εγγραφών για τις συγκεντρώσεις της επόμενης Παρασκευής 31/10 και Δευτέρας 3/10, οι εκρόσωποι των διοικήσεων των τριών φορέων του χώρου (Ιδιοκτητών, Προπονητών και Αναβατών) απαίτησαν σε συνάντησή τους από τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΔΙΕ Ζαχαρή, αλλά και από την ΦΕΕ, που εκπροσωπείτο από τον Γεν. Δ/ντή-Συντονιστή της Πέτρο Ζαφείρη, να ασκήσουν επιτέλους σωστή διοίκηση προς όφελος αποκλειστικά των ελληνικών ιπποδρομιών, επανεξετάζοντας και αναιρώντας τις πρόσφατες περικοπές και παράλληλα υλοποιώντας άμεσα πλέον κάποιες από τις προτάσεις που τους είχαν εισηγηθεί, αλλά παρέμειναν "στις καλένδες" εδώ και πολύ καιρό! Ανάμεσα σ' αυτές, ειδικότερα, απαιτούν τον άμεσο πλέον προγραμματισμό διεξαγωγής ιπποδρομιών 800 μ., προκειμένου και να διαπιστωθεί το αν ή όχι θα αποδειχθούν όπως ελπίζουν ανταγωνιστικότερες προς στοιχηματισμό, αλλά και να βοηθήσουν σημαντικά στην συμπλήρωση των επιμέρους προγραμμάτων. Ταυτόχρονα όμως, όπως διέρρευσε, προτίθενται να επαναφέρουν στο προσκήνιο και άλλες προ καιρού προτάσεις-εισηγήσεις τους, όπως π.χ. το τεράστιο για την επαναπροσέλκυση φιλίππων και άνοδο του στοιχήματος ζήτημα της αλλαγής του τηλεοπτικού τοπίου, με αναζήτηση συμφωνίας με ελεύθερο σταθμό, ή την συνδρομητική Nova, η οποία έχει χάσει κάποιες από τις αποκλειστικότητές της και ίσως να έχει πλέον ουσιαστικό ενδιαφέρον μετάδοσης των ελληνικών ιπποδρομιών, της ενδεχόμενης ακόμα μίξης τους και με άλλο προϊόν (κυπριακές), κ.ά. Κι όλες αυτές τις προτάσεις-εισηγήσεις είναι πλέον επιβεβλημένο, μαζί με τους φορείς του χώρου, να τις υπερασπισθούν μέχρι την υλοποίησή τους και οι μεγάλοι ιπποπαραγωγοί και ιδιοκτήτες, ακόμα κι όσοι αποχώρησαν ή αποστασιοποιήθηκαν από τον χώρο τα τελευταία χρόνια, αλλά σκέφτονται ενδεχομένως να επανακάμψουν και να επαναδραστηριοποιηθούν.

• Ας ελπίσουμε λοιπόν κάτι καλό να προκύψει απ' αυτήν την συνάντηση, καθώς μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φάνηκε κάποια διάθεση συναινέσεων (ευχόμαστε να αποδειχθεί ειλικρινής) και σε πρώτη τουλάχιστον φάση, με την χορήγηση έστω και υπό νέους προσεχώς όρους του πριμ εγγραφών, να σωθούν τελικά με επαναληπτική διαδικασία εγγραφών οι δύο προσεχείς συγκεντρώσεις της Παρασκευής 31/10 και Δευτέρας 3/11. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να μην ανακοπεί η διαφαινόμενη πρόθεση από κάποιους ιδιοκτήτες και προπονητές για αγορές ίππων στις δημοπρασίες του Νιουμάρκετ, που ξεκινούν από την Δευτέρα 27/10, παράλληλα δε και πολύ θετικό μήνυμα για τον πλειοδότη στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ιπποδρόμου ΟΠΑΠ.

*****************************

Ματαιώθηκε και η συγκέντρωση της Δευτέρας!!

Από χθες (Τετάρτη 22/10) οριστικοποιήθηκε η απώλεια της συγκέντρωσης της Παρασκευής 24/10, ενώ παράλληλα βρισκόταν κυριολεκτικά "στον αέρα" και η αντίστοιχη της προσεχούς Δευτέρας 27/10. Θεωρητικά υπήρχε η πιθανότητα να γίνουν σήμερα (Πέμπτη 23/10) εγγραφές για την προαναφερθείσα αγωνιστική ημέρα, η οποία όμως με την πάροδο του χρόνου ολοένα και λιγόστευε.

• Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε καν προσπάθεια συμπλήρωσης των ιπποδρομιών της Δευτέρας, η οποία επίσης ματαιώθηκε. Δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε τώρα -και ειδικά σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για το μέλλον του χώρου μας περίοδο- να επιδείξει την απαιτούμενη σύμπνοια και ενότητα η ιπποδρομιακή κοινότητα. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο, καθώς το έχουμε ήδη κάνει στο ακριβώς πιο κάτω σχόλιό μας.

• Αν ληφθεί υπόψη ότι αρκετοί εκ των προπονητών έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο Newmarket το τριήμερο 27 με 30 του μηνός για την δημοπρασία της Tattersalls, δεν είναι παράλογο να πιθανολογήσει κανείς πως ίσως καταστεί δύσκολο να "κλείσουν" οι εγγραφές για την προσεχή Παρασκευή 31/10, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν την Δευτέρα 27 του μηνός. Το γεγονός λοιπόν ότι αποφασίσθηκε η διαδικασία των εγγραφών γι' αυτή την συγκέντρωση να γίνει αύριο κρίνεται θετικό, δεδομένου ότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μην χαθεί μία τρίτη διαδοχική αγωνιστική ημέρα. Όλα αυτά φυσικά θα οριστικοποιηθούν αύριο και θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απρόοπτα (ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση που "κλείσουν" αύριο οι εγγραφές, το ταχύτερο δυνατόν θα αναρτηθεί ο επίσημος ισοζυγισμός τους στην ιστοσελίδα μας).

• Όσον αφορά τώρα τις γαλλικές εκδόσεις του Γκανιάν, γνωστοποιούμε στους φίλιππους αναγνώστες μας τα εξής: Την Δευτέρα 27/10 θα κυκλοφορήσει το πρωϊ η έκδοση για την ίδια ημέρα. Την Τρίτη 28/10 -όπως ανακοινώθηκε και από τον ΟΔΙΕ- δεν θα διεξαχθεί πρόγραμμα ελληνικών και αλλοδαπών ιπποδρομιών. Τέλος, την Τετάρτη 29/10 θα γίνει μία έκδοση, που θα συμπεριλαμβάνει τις ξένες κούρσες τόσο της προαναφερθείσας ημέρας, όσο και της Πέμπτης 30/10.

*****************************

'Εκρυθμη η κατάσταση στο Μαρκόπουλο, μετά την ανακοίνωση του ΟΔΙΕ στους Προπονητές ότι δεν θα τους δοθεί το πριμ εγγραφών του μηνός!

Δεν έγιναν εγγραφές ούτε για την Δευτέρα 27/10, ενώ μπορούσαν να "κλείσουν" έως και 8 κούρσες!!

Να πρυτανεύσουν η ψυχραιμία και η λογική, να αντιληφθούν οι επαγγελματίες ότι έτσι ουσιαστικά οι ίδιοι "παίζουν" το άθλιο παιχνίδι του Ζαχαρή και -καταγγέλοντας τις πρακτικές του- να ζητήσουν να τους επιτραπεί αύριο-Τετάρτη 22/10 η συμπλήρωση της συγκέντρωσης της προσεχούς Δευτέρας

Ως γνωστόν, χθες (Δευτέρα 20/10) δεν "έκλεισαν" οι εγγραφές για την συγκέντρωση της Παρασκευής 24/10. Εκφράσαμε βέβαια την ελπίδα να γίνει επαναληπτική διαδικασία σήμερα (Τρίτη 21/10), αλλά η ματαίωση της προαναφερθείσας αγωνιστικής ημέρας είναι πλέον οριστική. 'Αλλωστε ήδη ο ΟΔΙΕ την αντικατέστησε με γαλλικές ιπποδρομίες, κατά την πάγια τακτική του Δ/ντος Συμβούλου του Αλ. Ζαχαρή, που αποτελεί τέσσερα χρόνια τώρα τον κορυφαίο ανάμεσα στους καταστροφείς των ελληνικών ιπποδρομιών (άσχετα αν στην λίστα αυτών έχουν καταγραφεί και τα ονόματα αρκετών διοικητικών παραγόντων της Φ.Ε.Ε., η οποία έχει δυστυχώς ευτελίσσει πλήρως τον τίτλο της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής!!).

Μια τακτική που είναι πασίγνωστο πλέον πως απέβλεπε στην με κάθε τρόπο προώθηση των ξένων (ειδικά δε των γαλλικών) κουρσών, αποδυναμώνοντας συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια τις ελληνικές ιπποδρομίες!! Κάτι που βόλεψε παλαιότερα και ορισμένους ιδιοκτήτες ή επαγγελματίες, οι οποίοι -αποκλειστικά για λόγους καθαρά προσωπικών συμφερόντων τους- δεν δίστασαν να αποδεχθούν ή και να συνυπογράψουν ελεεινά σε βάρος του χώρου μας μέτρα και τραγικές αποφάσεις του Ζαχαρή [θυμηθείτε την κατά πέντε συνολικά μονάδες αύξηση της γκανιότας!!, την οποία χειροκρότησαν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΙΔΙΕ, μαζί και με κάποια δημοσιογραφικά "ρετάλια" και που μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες συνετέλεσε στο να "κατρακυλήσει" ο τότε τζίρος κατά 50 έως και 60%(!)]. Αυτή δε η πρακτική του Ζαχαρή ενδέχεται και σήμερα ακόμα να βολεύει 5-6 άντε το πολύ 10 όλους κι όλους πράκτορες που μαζεύουν τον μεγαλύτερο όγκο του ελάχιστου βέβαια αλλά σχεδόν καθημερινού στοιχήματος στις ξένες (γαλλικές πλέον μόνο) κούρσες, την στιγμή που όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους δεν έχουν ούτε το ελάχιστο οικονομικό κίνητρο να λειτουργήσουν σ' αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες τα πρακτορεία τους, αλλά είναι ασφαλώς πασιφανές πλέον ότι -μαζί με την εγκατάλειψη της ανοιχτής τηλεόρασης ή και της συνδρομητικής Nova και με το "μάντρωμα" της εικόνας μόνο στα πρακτορεία- επέφερε την απομάκρυνση πληθώρας στοιχηματιζόντων φιλίππων και σχεδόν "σκότωσε" το ελληνικό ιπποδρομιακό στοιχείο!!

Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι πέραν της απώλειας της συγκέντρωσης της Παρασκευής 24/10, διαφαίνεται πλέον σαν πολύ πιθανό να χαθεί και αυτή της προσεχούς Δευτέρας 27/10, καθώς δεν συμπληρώθηκαν οι εγγραφές ούτε για την εν λόγω αγωνιστική. Κι ενώ η ματαίωση της Παρασκευής μάλλον κατά κύριο λόγο σχετίζεται με αδυναμία συμπλήρωσής της (ενδέχεται πάντως να συνέβαλε και η προκληθείσα σε κάποιους απογοήτευση για την διαφαινόμενη νέα καθυστέρηση -με την μετάθεση για τις 29/10 των ασφαλιστικών μέτρων της Ιντραλότ- στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ελληνικού ιπποδρόμου), το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει για την συγκέντρωση της Δευτέρας 27/10. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προπονητές ζήτησαν και ήταν αισιόδοξοι ότι θα "έκλειναν" περισσότερες (ίσως και 8) ιπποδρομίες, ώστε μερικώς να καλυφθεί η απώλεια της Παρασκευής. Εκεί όμως ο ΟΔΙΕ τούς ανακοίνωσε πως έπρεπε βάσει της μεταξύ τους συμφωνίας (όσον αφορά τον ανά μήνα διεξαγόμενο αριθμό διαδρομών) να συμπληρωθούν 15 συνολικά κούρσες (κάτι εντελώς ανέφικτο πλέον αφού είχε ήδη ματαιωθεί η Παρασκευή) και ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους έδινε το πριμ εγγραφών, το οποίο αποτελεί το ύστατο ελάχιστο βοήθημα για πολλούς επαγγελματίες, ειδικότερα όλους εκείνους που διαθέτουν στον σταύλο τους εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ίππων και κατά κανόνα μάλιστα αδύναμων, με ελάχιστες δηλαδή μόνο προοπτικές νίκης ή διάκρισης σε αμοιβόμενες θέσεις!! Η συμφωνία αυτή πράγματι υπήρχε, πλην όμως είχε γίνει πριν αρκετό καιρό, στο διάστημα δε που έκτοτε παρήλθε απομακρύθηκαν από την ενεργό δράση πολλοί ακόμα ίπποι, ελάχιστοι μόνο καινούργιοι μπήκαν στο Μαρκόπουλο, με αποτέλεσμα να δυσχερανθεί πολύ περισσότερο η εκάστοτε προσπάθεια συμπλήρωσης των εγγραφών!! Σιγά .....μη συγκινηθεί όμως ο μέγας καταστροφέας των εληνικών ιπποδρομιών Ζαχαρής του καταχρεωμένου άλλωστε παντού ΟΔΙΕ (τις παρέλαβε εν μέρει ακόμα υγιείς και τις έφερε στον ...απόπατο, με την πολιτεία όμως και την κυβέρνηση να τον διατηρεί στην θέση του, ίσως γιατί την βολεύει κάποια στιγμή που θα ζητηθούν οι δέουσες για την τραγική πορεία του ιπποδρόμου ευθύνες, να τις επωμισθεί μόνος του στο ακέραιο όλες!!) Και σιγά ακόμα μην παρέμβει για άμεση διευθέτηση του πρόσθετου αυτού προβλήματος η Φ.Ε.Ε., έτσι όπως υπό την κατάντησαν εδώ και κάποια χρόνια οι αιρετοί εκπρόσωποί της!!

Επόμενο λοιπόν ήταν να εξοργισθούν οι προπονητές, πολλοί των οποίων άρχισαν να βρίζουν είτε τον ΟΔΙΕ, γνωρίζοντας άλλωστε ότι ακόμα και σήμερα οι υπάλληλοί του, ειδικότερα δε τα διορισθέντα πριν πολλά χρόνια κομματόσκυλα που έχουν αναρριχηθεί σε διευθυντικές θέσεις, εξακολουθούν να πληρώνονται -και μάλιστα αδρά- χωρίς σχεδόν την παραμικρή καθυστέρηση, ενώ αντίθετα σε διάφορα άλλα πόστα συνεχίζονται περικοπές, είτε και το ΤΑΙΠΕΔ, που ενώ θεωρητικά έχει υπό τον έλεγχό του τον Ιπποδρομο και τον Οργανισμό, ουδέποτε και σε τίποτα δεν παρενέβη με διορθωτικές κινήσεις. Δεν έλειψαν δε και επαγγελματίες που τα έβαλαν και με τον ΟΠΑΠ, επιλεγέντα σαν πλειοδότη στον τελικό διαγωνισμό αποκρατικοποίησης, επειδή μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε μια συνάντηση-συζήτηση με τις διοικήσεις των φορέων του χώρου, αγνοώντας υπό το κράτος της οργής τους ότι κάτι τέτοιο (πέραν της εκδήλωσης του ενδιαφέροντός του για την συνέχιση και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, που έχει ήδη γίνει) δεν είναι δυνατόν να συμβεί όσο εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τις προσφυγές της Ιντραλότ. 'Οσον αφορά δε την τελευταία, που είναι αδρά μάλιστα αμοιβόμενη πάροχος για την ηλεκτρονική υποστήριξη (με την έκδοση των στοιχηματικών αποδόσεων) του ΟΔΙΕ και η οποία είχε την μοναδική ευκαιρία στον προηγούμενο-ακυρωθέντα διαγωνισμό, με μια μεγαλύτερη προσφορά 5-6 ακόμα εκατομμυρίων ευρώ (που όμως δεν έκανε), ώστε να προσεγγίσει την τιμή του ανεξάρτητου εκτιμητή του ΤΑΙΠΕΔ, οπότε και θα αποκτούσε πιθανότατα το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι συμβάλλει πλέον με τις ενέργειές της σε ουσιαστική ενδεχομένως καθυστέρηση της αποκρατικοποίησης, προκαλώντας έτσι και πρόσθετη μεγάλη ζημιά στον χαροπαλεύοντα χώρο μας!

• 'Ετσι οι προπονητές ξέχασαν την υπόσχεση που -σε περίπου αντίστοιχη πριν λίγο καιρό δυσμενή συγκυρία- είχαν μεταξύ τους δώσει, ότι θα προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να μην χαθεί καμιά συγκέντρωση μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης των ιπποδρομιών από τον όποιο νέο ιδιοκτήτη! Επικράτησε δυστυχώς το μεσημέρι της Τρίτης η "οργή του όχλου", που τους οδήγησε σε έλλειψη ψυχραιμίας και λογικής, ώστε απεχώρησαν από τις εγγραφές, ενώ διαφαινόταν πως κάλλιστα με κάποια προσπάθεια θα μπορούσαν να "κλείσουν" ίσως και περισσότερες από κάθε πρόσφατη προηγούμενη συγκέντρωση κούρσες! Κάποιοι μάλιστα διαμήνυσαν στον ΟΔΙΕ ότι θα απέχουν για αρκετό διάστημα από τις εγγραφές! Και δεν αντελήφθησαν εκείνη την στιγμή πως ...έπαιζαν από μόνοι τους πλέον το ...παιχνίδι του Ζαχαρή!! Αντί, όπως θεωρούμε ότι θα έπρεπε, να φροντίσουν να συμπληρώσουν τις κούρσες, ώστε να δείξουν ότι είναι οι μόνοι που ακόμα τις κρατούν όρθιες, έστω κι έτσι όπως είναι σήμερα, καταγγέλοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση (Κυβέρνηση, Ταιπέδ, Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού) τον Ζαχαρή του ΟΔΙΕ για την άθλια τακτική του και ζητώντας την αποπομπή του!! Τόσο δύσκολο άραγε είναι να αντιληφθούν -όχι μεμονωμένα κάποιοι, αλλά στο σύνολό τους- ότι έτσι, λόγω και των προβλημάτων "δομής" των ελληνικών ιπποδρομιών, στρέφουν τους εναπομείναντες στοιχηματίζοντες φιλίππους στις ξένες κούρσες, οι οποίες όμως είναι πασίγνωστο ότι αδυνατούν λόγω πληθώρας έλλειψης βασικών πληροφοριακών στοιχείων να τους διατηρήσουν κι ακόμα περισσότερο ότι στέλνουν και αρνητικό μήνυμα στον πλειοδότη του διαγωνισμού ΟΠΑΠ(?)

• "Διαβάστηκε" ωστόσο (και ουσιαστικά νομιμοποιήθηκε, κάτι που ενδιέφερε απόλυτα τους προπονητές που είχαν προεγγράψει ίππους τους) η περιεχόμενη στο πρόγραμμα κλασική κούρσα του Grand Prix 28ης Οκτωβρίου, ώστε να μετατεθεί χρονικά η διεξαγωγή της, σε περίπτωση απώλειας και αυτής της συγκέντρωσης, γιατί αλλιώς θα ετίθετο θέμα ματαίωσής της! Και απεχώρησαν πολύ γρήγορα στην συνέχεια (σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της μη παροχής του πριμ εγγραφών) σχεδόν όλοι οι προπονητές, ίσως και διότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται από την συγκεκριμένη ημέρα (Δευτέρα) στο Νιουμάρκετ για τις δημοπρασίες της Tattersalls. 'Ετσι καταδείχθηκαν για πολλοστή φορά η έλλειψη σύμπνοιας-ενότητας, η αδυναμία ή και αδιαφορία ιεράρχησης προτεραιοτήτων για το κοινό καλό του ελληνικού ιπποδρόμου και οι μεγάλες παθογένειες του χώρου, ειδικότερα ως προς την νοοτροπία των εμπλεκομένων!

• Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την εντυπωσιακά δυσχερή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων επαγγελματιών, αλλά τους καλούμε να αναρωτηθούν τι θα πετύχουν με το να διακοπούν για κάποιο διάστημα οι ιπποδρομίες. Λίγο μόνο να σκεφθούν ψύχραιμα και ώριμα, προκειμένου να απαντήσουν σ' αυτό το ερώτημα, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβουν πως το μόνο που σαν κοινότητα μας απομένει είναι να δείχνουμε την απαιτούμενη ενότητα, καλώντας σε επάνοδο, επανεργοποίηση και προσφορά τους προς τον χώρο όσους ιδιοκτήτες απεχώρησαν ή ενδεχομένως αποστασιοποιήθηκαν, ώστε ανάλογα και με τις εξελίξεις (στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης) να διεκδικήσουμε ό,τι είναι δυνατόν περισσότερο!

• Και το πρώτο άμεσο βήμα, που θεωρούμε πως πρέπει να γίνει, προκειμένου να μη μείνει μια ολόκληρη εβδομάδα ανενεργός ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο, είναι να ζητήσουν αύριο, Τετάρτη, να τους επιτραπεί να συμπληρώσουν -φροντίζοντας στο μέτρο του δυνατού να "κλείσουν" όσο περισσότερες και καλύτερες κούρσες- την συγκέντρωση της προσεχούς Δευτέρας!!

*****************************

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10 Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΛΟΤ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/10!

Η σημερινή ημέρα (Δευτέρα 20/10) είχε ορισθεί ως η ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η Ιντραλότ, ζητώντας την ακύρωση όλων των διαδικασιών και αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, με τις οποίες κρίθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός. Την εκδίκασή τους ανέμεναν ασφαλώς με μεγάλη αγωνία όλοι οι επαγγελματικά ενασχολούμενοι με τις ελληνικές ιπποδρομίες, καθώς σε περίπτωση που η απόφαση ήταν υπέρ της Ιντραλότ, ευνόητο είναι πως θα προέκυπτε νεώτερη και μεγάλη καθυστέρηση με το θέμα της αποκρατικοποίησης.

Η όλη εκδίκαση ωστόσο ανεβλήθη για την επόμενη Τετάρτη 29/10 και έτσι παρατείνεται η αγωνία όλων των επαγγελματιών. Ελπίζουμε πάντως να μην έχει αρνητικές συνέπειες στην ενίσχυση του ζωϊκού δυναμικού και να εκμεταλλευθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επερχόμενες στο τέλος του μηνός δημοπρασίες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν άλλωστε στενέψει ασφυκτικά και κάθε συγκέντρωση είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιείται. Το ίδιο ισχύει και για αυτήν της προσεχούς Παρασκευής 24/10, οι εγγραφές της οποίας επρόκειτο να γίνουν σήμερα (Δευτέρα 20/10), αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συμπληρωθούν. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ζητηθεί αύριο νέα διαδικασία εγγραφών και τελικώς να μην χαθεί η προαναφερθείσα αγωνιστική ημέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ορατός ο κίνδυνος ματαίωσής της!

*****************************

Συνάντηση των φορέων με το ΤΑΙΠΕΔ και αισιόδοξες για την στήριξη των ελληνικών ιπποδρομιών δηλώσεις στην "Καθημερινή" του Προέδρου του ΟΠΑΠ

• Συνάντηση με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχαν (Τετάρτη 8/10) οι αντίστοιχες των φορέων του χώρου μας (Ενώσεις Ιδιοκτητών, Προπονητών και Σύνδεσμος Αναβατών), μια και εξαιτίας της δικαστικής προσφυγής της Intralot, που ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του Ταμείου (τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικασθούν στις 20 Οκτωβρίου), δεν επιτρέπει επί του παρόντος να υλοποιηθεί το αίτημα των φορέων για αντίστοιχη ακρόαση με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, του πλειοδότη δηλαδή του τελικού διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ελληνικού ιπποδρόμου.

• Στα πλαίσια δε αυτής της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να ψέξουν το γεγονός ότι το Ταμείο δεν προέβλεψε στους όρους ιδιωτικοποίησης τις απαραίτητες εκείνες δεσμεύσεις –που είχε ζητήσει η ιπποδρομιακή κοινότητα– για την συνέχιση και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, η οποία πλέον εναπόκειται αποκλειστικά στις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη. Το πολύ θετικό πάντως είναι ότι ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ φάνηκε να συμμερίζεται απόλυτα την φοβερή αγωνία και τις μεγάλες ανησυχίες τους ως προς την στήριξη των ελληνικών ιπποδρομιών και με την όλη στάση του άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο για να υπάρξουν αυτές οι εγγυήσεις.

• Το ακόμα πιο αισιόδοξο στοιχείο που προέκυψε είναι οι ίδιες οι δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, στα πλαίσια μιας "μίνι" συνέντευξης, που παραχώρησε στον συντάκτη της "Καθημερινής" Βαγγέλη Μανδραβέλη, εκφράζοντας την δέσμευση του ΟΠΑΠ για την στήριξη της διοργάνωσης των ελληνικών ιπποδρομιών, λέγοντας τα εξής: "Μας ενδιαφέρουν οι ελληνικές ιπποδρομίες και εφόσον αναλάβουμε την (σχετική) άδεια, στρατηγική μας απόφαση είναι να συνεχίσουμε την διεξαγωγή τους." Πρόσθεσε δε ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναμένει πλέον τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αναφορικά με τις προσφυγές της Intralot, η οποία ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τον διαγωνισμό εκχώρησης της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Επισήμανε επιπλέον ότι αυτό το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, καθώς θα γίνει γνωστό από το Συμβούλιο Επικρατείας αν γίνεται δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή όχι, ενώ αναφορικά με την όλη κατάληξη της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος ο κ. Ζίγκλερ εκτίμησε ότι θα έχει ξεκαθαριστεί μέχρι το τέλος του έτους.

• Όλα αυτά, έστω και αν επί του παρόντος ανήκουν στην σφαίρα των προφορικών υποσχέσεων, είναι ασφαλώς δυνατό –και πάντως ευχή και ελπίδα μας είναι πράγματι να συμβεί– να δημιουργήσουν κίνητρο στους όποιους ιδιοκτήτες διαθέτει ακόμα ο χώρος και στους άλλους που θέλουν να επανακάμψουν να προβούν σε αγορές στα τέλη του Οκτωβρίου από τις δημοπρασίες του εξωτερικού. Γιατί αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί και το ζωϊκό δυναμικό του ιπποδρόμου παραμείνει στα σημερινά τραγικά του επίπεδα, με τις καθυστερήσεις –λόγω της δικαστικής αυτής προσφυγής– που μπορούν να επέλθουν, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα αντέξουν μέχρι τότε οι ελληνικές ιπποδρομίες και κυρίως φυσικά όσοι (γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επιλέξει την παρασιτική λειτουργία τους στον χώρο) συνεχίζουν με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα να τις στηρίζουν! Το σημαντικότερο πάντως για μας θα ήταν να εκδηλώσουν αυτή την κρισιμότατη στιγμή το ενδιαφέρον τους (με όποιο τρόπο οι ίδιοι θεωρούν καλύτερο) για την στήριξή τους στις ελληνικές ιπποδρομίες οι μεγαλοϊπποπαραγωγοί και μεγαλοϊδιοκτήτες (αν θέλετε και κάποιοι εξ αυτών, στα πλαίσια διόρθωσης φοβερών σφαλμάτων τους στο παρελθόν), γιατί έτσι θα συμπαρασύρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και το αντίστοιχο ενδιαφέρον και των όποιων άλλων ιδιοκτητών!

• Στα πλαίσια δε μιας τέτοιας κίνησης, τους καλούμε να λάβουν υπόψη τους και τις νεώτερες δραματικές εξελίξεις που ήδη έχουν προκύψει με την περικοπή αμοιβών ή και τις απολύσεις ατόμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για την διεξαγωγή των ιπποδρομιών από τον καταχρεωμένο παντού Ο.Δ.Ι.Ε. του ανεκδιήγητου Ζαχαρή (να τον χαίρονται οι συγκυβερνήτες του κράτους Σαμαράς και Βενιζέλος, που τον διατηρούν ακόμα στην θέση του), συνυπολογίζοντας βεβαίως και την πλήρη ανυπαρξία της ίδιας της Φ.Ε.Ε.!

*****************************

Την ακύρωση αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ιπποδρόμου, επιδιώκει με προσφυγή της στο Συμβούλιο Επικρατείας η Intralot

Την Δευτέρα 20/10 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

Προσφυγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε ήδη η Intralot, ζητώντας την ακύρωση όλων εκείνων των διαδικασιών και αποφάσεων της διοίκησης του Ταμείου, με τις οποίες κρίθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός και εν συνεχεία στον επαναπροκηρυχθέντα κατακυρώθηκε στον ΟΠΑΠ (σαν πλειοδότη του διαγωνισμού) το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας επί 20ετία. Επειδή δε η αγωγή αυτή θα εκδικασθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο, η Intralot κατέθεσε επίσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά το μπλοκάρισμα όλων αυτών των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ (ουσιαστικά δηλαδή να μην προχωρήσει η πώληση του Ιπποδρόμου στον ΟΠΑΠ), μέχρις ότου κριθεί η κύρια προσφυγή της.

Πρόκειται ασφαλώς για μια δυσμενή εξέλιξη κι αυτό διότι, ανεξάρτητα με το ποιά θα είναι κατ' αρχήν η δικαστική απόφαση επί των αιτούμενων ασφαλιστικών μέτρων, ακολούθως δε και η αντίστοιχη του Συμβουλίου Επικρατείας, σημαντικός είναι σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος να προκύψει περαιτέρω καθυστέρηση για την ανάληψη της διαχείρισης του ελληνικού ιπποδρόμου από τον νέο ιδιοκτήτη του. Και όλα αυτά γίνονται την στιγμή που οι διοικήσεις των τριών φορέων του χώρου μας (ιδιοκτητών, προπονητών και αναβατών) περιμένουν απάντηση στο αίτημά τους, που εκκρεμεί ήδη για μια εβδομάδα, για μια συνάντηση και συζήτηση με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, ώστε να ενημερωθούν για τις προθέσεις της και τον όποιο σχεδιασμό της, ευελπιστώντας φυσικά αυτές να είναι οι πλέον θετικές και αισιόδοξες για το αύριο των ελληνικών ιπποδρομιών. Γιατί μόνο με μια τέτοια ξεκάθαρη δήλωση μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις σχετικά έστω ικανοποιητικού αριθμού αγορών ίππων από τις επερχόμενες στο τέλος Οκτωβρίου δημοπρασίες του εξωτερικού, που είναι όσο ποτέ άλλοτε υπεραναγκαίος για να μπορέσει να συνεχισθεί η διεξαγωγή των δύο και ει δυνατόν κάπως βελτιωμένων πλέον ποσοτικά ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων ανά εβδομάδα.

Στην προσφυγή της προς το Συμβούλιο Επικρατείας η Intralot υποστηρίζει ότι παρατύπως κηρύχθηκε άγονος από το ΤΑΙΠΕΔ ο αρχικός διαγωνισμός και αυτό το στηρίζει κυρίως στο ότι στον επαναπροκηρυχθέντα απαλείφθηκε το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία της διοργάνωσης των ιπποδρομιών, την οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει ο ΟΠΑΠ. Καταγγέλλει επίσης σαν "φωτογραφικό" τον τελικό διαγωνισμό, που ανέδειξε πλειοδότη τον προαναφερθέντα Οργανισμό και αναφέρεται επιπλέον σε ζητήματα παραβίασης της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, καθώς και της αρχής της μυστικότητας των προσφορών (όσον αφορά την δημοσιοποίηση της προσφοράς των 40 εκατομμυρίων του ΟΠΑΠ), επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση της εν συνεχεία κατατεθείσης εγγυητικής επιστολής του. Όλα αυτά δε, σε πρώτη τουλάχιστον φάση (απόλυτα ουσιαστική για τον χώρο μας, για τους λόγους ενδεχόμενης περαιτέρω καθυστέρησης που προαναφέρθηκαν), θα κριθούν την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ημέρα που ορίσθηκε για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Intralot.

Ανεξάρτητα όμως με το ποιά θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου, αν δηλαδή θα εγκρίνει όλες τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η πώληση της άδειας διεξαγωγής του στοιχήματος ή παρ' ελπίδα τις μπλοκάρει (οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ), εκτιμούμε ότι οι φορείς του ιπποδρόμου, επειδή ασφαλώς ελοχεύει έντονα και ο κίνδυνος καθυστέρησης της συνάντησής τους με τον ΟΠΑΠ, το μόνο που μπορούν και πρέπει απαραίτητα κατά την γνώμη μας να κάνουν είναι να διοργανώσουν αύριο κιόλας ει δυνατόν μια πανϊπποδρομιακή συγκέντρωση, στην οποία να κληθούν και οι μεγαλοϊπποπαραγωγοί και ιδιοκτήτες του χώρου, ορισμένοι των οποίων είτε έχουν απομακρυνθεί, είτε απέχουν εδώ και καιρό, προκειμένου μέσα από ένα διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων να δούμε τί περιθώρια ενεργειών ενδεχομένως υπάρχουν και τί προσφορά είναι δυνατόν ο καθένας να δώσει, προκειμένου να αυξηθεί, επαναλαμβάνουμε σε στοιχειώδη έστω βαθμό, το ζωϊκό δυναμικό, για να αντέξουν μέχρι την οριστική επιτέλους ολοκλήρωση της υπόθεσης της αποκρατικοποίησης οι ελληνικές ιπποδρομίες!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Στον ΟΠΑΠ η άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος! 

Μετά από πολύ καιρό το σήριαλ της αποκρατικοποίησης της άδειας διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος ολοκληρώθηκε, καθώς περνάει πλέον στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα και με το σημερινό (Τρίτη 23/9) Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, που παρατίθεται πιο κάτω, άνοιξαν οι προσφορές των δύο υποψηφίων αναδόχων (ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ΟΠΑΠ) και υψηλότερη ήταν εκείνη του ΟΠΑΠ. Το ένα βήμα λοιπόν έγινε. Μένει τώρα να δούμε τις προθέσεις του νέου "αφεντικού", που όλοι θέλουμε να ελπίζουμε πως θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης των ελληνικών ιπποδρομιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

€40.501.000 εκατ. η υψηλότερη προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος 

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2014 - Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την  Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. 

Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

 

Οι εξελίξεις του Διαγωνισμού και τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ  

Το χρονικό των γεγονότων που οδήγησε στο να κλείσει για 10 μέρες ο ιππόδρομος

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ!

Δύο χρόνια από την ..."αποφράδα" ημέρα!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠ ΤΡΙΜΠΙΟΥΤ

Μόνο με σχεδιασμό εισόδου σημαντικού αριθμού ίππων μπορεί να υπάρξει προοπτική ανάκαμψης των ..."ακρωτηριασμένων" εδώ και καιρό ελληνικών ιπποδρομιών!

Αναζητούνται οραματιστές, που θα επανασχεδιάσουν με ανιδιοτέλεια τα ιπποδρομιακά πράγματα,
για να αντιστρέψουν την θνησιγενή πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών
.


Οφείλει να ενημερωθεί πλήρως και να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός κ. Γερουλάνος,
γιατί θεωρούμε ότι διακυβεύεται πλέον η σοβαρότητα και η εντιμότητά του!


Επιστολή φιλίππου: Τέλος εποχής. "Αιδώς, Αργείοι"!

 Οι διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορούν τον ιππόδρομο 

 Η ετήσια έκδοση του 2010 (αρχείο .pdf)
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο δίσκο σας
πατώτας δεξί κουμπί στο ποντίκι και διαλέγοντας "Save Link As..." 


 Κάτοψη του στίβου του νέου ιπποδρόμου 
 ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝ. ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (αρχείο pdf) 

Επικοινωνία
Επικοινωνία με το ΓΚΑΝΙΑΝ:ganian@ganian.com
Επικοινωνία γιά θέματα συνδρομητών:members@ganian.com
Επικοινωνία για θέματα του site:adm@ganian.com