ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28/5/2015

ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 29/5/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Δευτέρα 25/5) διαδικασία εγγραφών κατέστη δυνατό να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αναμετρήσεων, ώστε να προκύψει πρόγραμμα και για τις δύο επόμενες συγκεντρώσεις της Πέμπτης 28/5 και Παρασκευής 29/5. Σύμφωνα με πληροφορίες "έκλεισαν" από 6 ελληνικές ιπποδρομίες, ο επίσημος ισοζυγισμός των οποίων θα αναρτηθεί λίγο αργότερα στην τρέχουσα σελίδα.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd)

Αθήνα, 24 Απριλίου 2015 Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ InvestmentsLtd) για 20 χρόνια, ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

H ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε το Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Μαρκόπουλο, 24 Απριλίου 2015

Στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ιπποδρομιακοί φορείς, προκειμένου να διασφαλίσουν την συνέχιση των ελληνικών ιπποδρομιών, πραγματοποιήθηκε χτες (Πέμπτη 23 Απριλίου) κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων μερών και συγκεκριμένα εκ μέρους της Πολιτείας ο Σύμβουλος της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Κας Νάντιας Βαλαβάνη κ. Γιώργος Τερζάκης, εκ μέρους του ΟΠΑΠ οι κ.κ. Σπύρος Φωκάς και Κων/νος Αλεξόπουλος, εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο Πρόεδρος κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, εκ μέρους της ΦΕΕ ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Πέτρος Ζαφείρης, από την Ένωση Ιδιοκτητών (ΕΙΔΙΕ) ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Θεοδωράκης, από την Ένωση Προπονητών (ΕΠΔΙ) ο Γραμματέας κ. Γιώργος Αλιμπινίσης και από τον Σύνδεσμο Αναβατών (ΣΑΔΙΙ) ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Κατσιμίχας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ δήλωσαν ενώπιον όλων, με τον πλέον σαφή μάλιστα και κατηγορηματικό τρόπο, πως οι ελληνικές ιπποδρομίες αποτελούν άμεση προτεραιότητά τους και πως στόχος του Οργανισμού, που έχει συσταθεί με την επωνυμία "ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ", είναι να ξαναδώσει στο άθλημα την αίγλη που είχε γνωρίσει στο παρελθόν.

Με δεδομένο ότι ακριβώς αυτός ήταν και είναι ο στόχος και η επιθυμία τόσο των ιδιοκτητών, όσο και όλων των επαγγελματιών, δηλώνουμε πως δεν υπάρχουν πλέον επιφυλάξεις για το ιστορικό ξεκίνημα της νέας εποχής των ιπποδρομιών, που προσδιορίστηκε από τον ΟΠΑΠ για την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Είναι δε αυτονόητο πως μετά απ’ αυτή την εξέλιξη είμαστε όλοι διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τον νέο Οργανισμό προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του εγχώριου προϊόντος και να συμβάλλουμε δημιουργικά στην προοπτική της αναβάθμισης των ελληνικών ιπποδρομιών.

Για τους ιπποδρομιακούς φορείς

Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. - Ε.Π.Δ.Ι. - Σ.Α.Δ.Ι.Ι.

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ, κλήθηκε ο πλειοδότης του διαγωνισμού ΟΠΑΠ για υπογραφή της σχετικής σύμβασης την Παρασκευή 24 Απριλίου. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην σχετίζεται με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους της, ώστε πράγματι να υλοποιηθεί και να γίνουν γνωστές επιτέλους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι προθέσεις του ΟΠΑΠ για το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών.

 

Οι εξελίξεις του Διαγωνισμού και τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ  

Το χρονικό των γεγονότων που οδήγησε στο να κλείσει για 10 μέρες ο ιππόδρομος

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ!

Δύο χρόνια από την ..."αποφράδα" ημέρα!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠ ΤΡΙΜΠΙΟΥΤ

Μόνο με σχεδιασμό εισόδου σημαντικού αριθμού ίππων μπορεί να υπάρξει προοπτική ανάκαμψης των ..."ακρωτηριασμένων" εδώ και καιρό ελληνικών ιπποδρομιών!

Αναζητούνται οραματιστές, που θα επανασχεδιάσουν με ανιδιοτέλεια τα ιπποδρομιακά πράγματα,
για να αντιστρέψουν την θνησιγενή πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών
.


Οφείλει να ενημερωθεί πλήρως και να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός κ. Γερουλάνος,
γιατί θεωρούμε ότι διακυβεύεται πλέον η σοβαρότητα και η εντιμότητά του!


Επιστολή φιλίππου: Τέλος εποχής. "Αιδώς, Αργείοι"!

 Οι διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορούν τον ιππόδρομο 

 Η ετήσια έκδοση του 2010 (αρχείο .pdf)
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο δίσκο σας
πατώτας δεξί κουμπί στο ποντίκι και διαλέγοντας "Save Link As..." 


 Κάτοψη του στίβου του νέου ιπποδρόμου 
 ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝ. ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (αρχείο pdf) 

Επικοινωνία
Επικοινωνία με το ΓΚΑΝΙΑΝ:ganian@ganian.com
Επικοινωνία γιά θέματα συνδρομητών:members@ganian.com
Επικοινωνία για θέματα του site:adm@ganian.com