ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10 Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΛΟΤ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/10!

Η σημερινή ημέρα (Δευτέρα 20/10) είχε ορισθεί ως η ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η Ιντραλότ, ζητώντας την ακύρωση όλων των διαδικασιών και αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, με τις οποίες κρίθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός. Την εκδίκασή τους ανέμεναν ασφαλώς με μεγάλη αγωνία όλοι οι επαγγελματικά ενασχολούμενοι με τις ελληνικές ιπποδρομίες, καθώς σε περίπτωση που η απόφαση ήταν υπέρ της Ιντραλότ, ευνόητο είναι πως θα προέκυπτε νεώτερη και μεγάλη καθυστέρηση με το θέμα της αποκρατικοποίησης.

Η όλη εκδίκαση ωστόσο ανεβλήθη για την επόμενη Τετάρτη 29/10 και έτσι παρατείνεται η αγωνία όλων των επαγγελματιών. Ελπίζουμε πάντως να μην έχει αρνητικές συνέπειες στην ενίσχυση του ζωϊκού δυναμικού και να εκμεταλλευθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επερχόμενες στο τέλος του μηνός δημοπρασίες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν άλλωστε στενέψει ασφυκτικά και κάθε συγκέντρωση είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιείται. Το ίδιο ισχύει και για αυτήν της προσεχούς Παρασκευής 24/10, οι εγγραφές της οποίας επρόκειτο να γίνουν σήμερα (Δευτέρα 20/10), αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συμπληρωθούν. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ζητηθεί αύριο νέα διαδικασία εγγραφών και τελικώς να μην χαθεί η προαναφερθείσα αγωνιστική ημέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ορατός ο κίνδυνος ματαίωσής της!

*****************************

Συνάντηση των φορέων με το ΤΑΙΠΕΔ και αισιόδοξες για την στήριξη των ελληνικών ιπποδρομιών δηλώσεις στην "Καθημερινή" του Προέδρου του ΟΠΑΠ

• Συνάντηση με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχαν (Τετάρτη 8/10) οι αντίστοιχες των φορέων του χώρου μας (Ενώσεις Ιδιοκτητών, Προπονητών και Σύνδεσμος Αναβατών), μια και εξαιτίας της δικαστικής προσφυγής της Intralot, που ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του Ταμείου (τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικασθούν στις 20 Οκτωβρίου), δεν επιτρέπει επί του παρόντος να υλοποιηθεί το αίτημα των φορέων για αντίστοιχη ακρόαση με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, του πλειοδότη δηλαδή του τελικού διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ελληνικού ιπποδρόμου.

• Στα πλαίσια δε αυτής της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να ψέξουν το γεγονός ότι το Ταμείο δεν προέβλεψε στους όρους ιδιωτικοποίησης τις απαραίτητες εκείνες δεσμεύσεις –που είχε ζητήσει η ιπποδρομιακή κοινότητα– για την συνέχιση και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, η οποία πλέον εναπόκειται αποκλειστικά στις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη. Το πολύ θετικό πάντως είναι ότι ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ φάνηκε να συμμερίζεται απόλυτα την φοβερή αγωνία και τις μεγάλες ανησυχίες τους ως προς την στήριξη των ελληνικών ιπποδρομιών και με την όλη στάση του άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο για να υπάρξουν αυτές οι εγγυήσεις.

• Το ακόμα πιο αισιόδοξο στοιχείο που προέκυψε είναι οι ίδιες οι δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, στα πλαίσια μιας "μίνι" συνέντευξης, που παραχώρησε στον συντάκτη της "Καθημερινής" Βαγγέλη Μανδραβέλη, εκφράζοντας την δέσμευση του ΟΠΑΠ για την στήριξη της διοργάνωσης των ελληνικών ιπποδρομιών, λέγοντας τα εξής: "Μας ενδιαφέρουν οι ελληνικές ιπποδρομίες και εφόσον αναλάβουμε την (σχετική) άδεια, στρατηγική μας απόφαση είναι να συνεχίσουμε την διεξαγωγή τους." Πρόσθεσε δε ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναμένει πλέον τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αναφορικά με τις προσφυγές της Intralot, η οποία ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τον διαγωνισμό εκχώρησης της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Επισήμανε επιπλέον ότι αυτό το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, καθώς θα γίνει γνωστό από το Συμβούλιο Επικρατείας αν γίνεται δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή όχι, ενώ αναφορικά με την όλη κατάληξη της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος ο κ. Ζίγκλερ εκτίμησε ότι θα έχει ξεκαθαριστεί μέχρι το τέλος του έτους.

• Όλα αυτά, έστω και αν επί του παρόντος ανήκουν στην σφαίρα των προφορικών υποσχέσεων, είναι ασφαλώς δυνατό –και πάντως ευχή και ελπίδα μας είναι πράγματι να συμβεί– να δημιουργήσουν κίνητρο στους όποιους ιδιοκτήτες διαθέτει ακόμα ο χώρος και στους άλλους που θέλουν να επανακάμψουν να προβούν σε αγορές στα τέλη του Οκτωβρίου από τις δημοπρασίες του εξωτερικού. Γιατί αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί και το ζωϊκό δυναμικό του ιπποδρόμου παραμείνει στα σημερινά τραγικά του επίπεδα, με τις καθυστερήσεις –λόγω της δικαστικής αυτής προσφυγής– που μπορούν να επέλθουν, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα αντέξουν μέχρι τότε οι ελληνικές ιπποδρομίες και κυρίως φυσικά όσοι (γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επιλέξει την παρασιτική λειτουργία τους στον χώρο) συνεχίζουν με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα να τις στηρίζουν! Το σημαντικότερο πάντως για μας θα ήταν να εκδηλώσουν αυτή την κρισιμότατη στιγμή το ενδιαφέρον τους (με όποιο τρόπο οι ίδιοι θεωρούν καλύτερο) για την στήριξή τους στις ελληνικές ιπποδρομίες οι μεγαλοϊπποπαραγωγοί και μεγαλοϊδιοκτήτες (αν θέλετε και κάποιοι εξ αυτών, στα πλαίσια διόρθωσης φοβερών σφαλμάτων τους στο παρελθόν), γιατί έτσι θα συμπαρασύρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και το αντίστοιχο ενδιαφέρον και των όποιων άλλων ιδιοκτητών!

• Στα πλαίσια δε μιας τέτοιας κίνησης, τους καλούμε να λάβουν υπόψη τους και τις νεώτερες δραματικές εξελίξεις που ήδη έχουν προκύψει με την περικοπή αμοιβών ή και τις απολύσεις ατόμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για την διεξαγωγή των ιπποδρομιών από τον καταχρεωμένο παντού Ο.Δ.Ι.Ε. του ανεκδιήγητου Ζαχαρή (να τον χαίρονται οι συγκυβερνήτες του κράτους Σαμαράς και Βενιζέλος, που τον διατηρούν ακόμα στην θέση του), συνυπολογίζοντας βεβαίως και την πλήρη ανυπαρξία της ίδιας της Φ.Ε.Ε.!

*****************************

Την ακύρωση αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ιπποδρόμου, επιδιώκει με προσφυγή της στο Συμβούλιο Επικρατείας η Intralot

Την Δευτέρα 20/10 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

Προσφυγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε ήδη η Intralot, ζητώντας την ακύρωση όλων εκείνων των διαδικασιών και αποφάσεων της διοίκησης του Ταμείου, με τις οποίες κρίθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός και εν συνεχεία στον επαναπροκηρυχθέντα κατακυρώθηκε στον ΟΠΑΠ (σαν πλειοδότη του διαγωνισμού) το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας επί 20ετία. Επειδή δε η αγωγή αυτή θα εκδικασθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο, η Intralot κατέθεσε επίσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά το μπλοκάρισμα όλων αυτών των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ (ουσιαστικά δηλαδή να μην προχωρήσει η πώληση του Ιπποδρόμου στον ΟΠΑΠ), μέχρις ότου κριθεί η κύρια προσφυγή της.

Πρόκειται ασφαλώς για μια δυσμενή εξέλιξη κι αυτό διότι, ανεξάρτητα με το ποιά θα είναι κατ' αρχήν η δικαστική απόφαση επί των αιτούμενων ασφαλιστικών μέτρων, ακολούθως δε και η αντίστοιχη του Συμβουλίου Επικρατείας, σημαντικός είναι σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος να προκύψει περαιτέρω καθυστέρηση για την ανάληψη της διαχείρισης του ελληνικού ιπποδρόμου από τον νέο ιδιοκτήτη του. Και όλα αυτά γίνονται την στιγμή που οι διοικήσεις των τριών φορέων του χώρου μας (ιδιοκτητών, προπονητών και αναβατών) περιμένουν απάντηση στο αίτημά τους, που εκκρεμεί ήδη για μια εβδομάδα, για μια συνάντηση και συζήτηση με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, ώστε να ενημερωθούν για τις προθέσεις της και τον όποιο σχεδιασμό της, ευελπιστώντας φυσικά αυτές να είναι οι πλέον θετικές και αισιόδοξες για το αύριο των ελληνικών ιπποδρομιών. Γιατί μόνο με μια τέτοια ξεκάθαρη δήλωση μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις σχετικά έστω ικανοποιητικού αριθμού αγορών ίππων από τις επερχόμενες στο τέλος Οκτωβρίου δημοπρασίες του εξωτερικού, που είναι όσο ποτέ άλλοτε υπεραναγκαίος για να μπορέσει να συνεχισθεί η διεξαγωγή των δύο και ει δυνατόν κάπως βελτιωμένων πλέον ποσοτικά ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων ανά εβδομάδα.

Στην προσφυγή της προς το Συμβούλιο Επικρατείας η Intralot υποστηρίζει ότι παρατύπως κηρύχθηκε άγονος από το ΤΑΙΠΕΔ ο αρχικός διαγωνισμός και αυτό το στηρίζει κυρίως στο ότι στον επαναπροκηρυχθέντα απαλείφθηκε το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία της διοργάνωσης των ιπποδρομιών, την οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει ο ΟΠΑΠ. Καταγγέλλει επίσης σαν "φωτογραφικό" τον τελικό διαγωνισμό, που ανέδειξε πλειοδότη τον προαναφερθέντα Οργανισμό και αναφέρεται επιπλέον σε ζητήματα παραβίασης της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, καθώς και της αρχής της μυστικότητας των προσφορών (όσον αφορά την δημοσιοποίηση της προσφοράς των 40 εκατομμυρίων του ΟΠΑΠ), επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση της εν συνεχεία κατατεθείσης εγγυητικής επιστολής του. Όλα αυτά δε, σε πρώτη τουλάχιστον φάση (απόλυτα ουσιαστική για τον χώρο μας, για τους λόγους ενδεχόμενης περαιτέρω καθυστέρησης που προαναφέρθηκαν), θα κριθούν την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ημέρα που ορίσθηκε για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Intralot.

Ανεξάρτητα όμως με το ποιά θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου, αν δηλαδή θα εγκρίνει όλες τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η πώληση της άδειας διεξαγωγής του στοιχήματος ή παρ' ελπίδα τις μπλοκάρει (οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ), εκτιμούμε ότι οι φορείς του ιπποδρόμου, επειδή ασφαλώς ελοχεύει έντονα και ο κίνδυνος καθυστέρησης της συνάντησής τους με τον ΟΠΑΠ, το μόνο που μπορούν και πρέπει απαραίτητα κατά την γνώμη μας να κάνουν είναι να διοργανώσουν αύριο κιόλας ει δυνατόν μια πανϊπποδρομιακή συγκέντρωση, στην οποία να κληθούν και οι μεγαλοϊπποπαραγωγοί και ιδιοκτήτες του χώρου, ορισμένοι των οποίων είτε έχουν απομακρυνθεί, είτε απέχουν εδώ και καιρό, προκειμένου μέσα από ένα διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων να δούμε τί περιθώρια ενεργειών ενδεχομένως υπάρχουν και τί προσφορά είναι δυνατόν ο καθένας να δώσει, προκειμένου να αυξηθεί, επαναλαμβάνουμε σε στοιχειώδη έστω βαθμό, το ζωϊκό δυναμικό, για να αντέξουν μέχρι την οριστική επιτέλους ολοκλήρωση της υπόθεσης της αποκρατικοποίησης οι ελληνικές ιπποδρομίες!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Στον ΟΠΑΠ η άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος! 

Μετά από πολύ καιρό το σήριαλ της αποκρατικοποίησης της άδειας διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος ολοκληρώθηκε, καθώς περνάει πλέον στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα και με το σημερινό (Τρίτη 23/9) Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, που παρατίθεται πιο κάτω, άνοιξαν οι προσφορές των δύο υποψηφίων αναδόχων (ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ΟΠΑΠ) και υψηλότερη ήταν εκείνη του ΟΠΑΠ. Το ένα βήμα λοιπόν έγινε. Μένει τώρα να δούμε τις προθέσεις του νέου "αφεντικού", που όλοι θέλουμε να ελπίζουμε πως θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης των ελληνικών ιπποδρομιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

€40.501.000 εκατ. η υψηλότερη προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος 

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2014 - Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την  Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. 

Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20-10-2014

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20-10-2014

 

Οι εξελίξεις του Διαγωνισμού και τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ  

Το χρονικό των γεγονότων που οδήγησε στο να κλείσει για 10 μέρες ο ιππόδρομος

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ!

Δύο χρόνια από την ..."αποφράδα" ημέρα!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠ ΤΡΙΜΠΙΟΥΤ

Μόνο με σχεδιασμό εισόδου σημαντικού αριθμού ίππων μπορεί να υπάρξει προοπτική ανάκαμψης των ..."ακρωτηριασμένων" εδώ και καιρό ελληνικών ιπποδρομιών!

Αναζητούνται οραματιστές, που θα επανασχεδιάσουν με ανιδιοτέλεια τα ιπποδρομιακά πράγματα,
για να αντιστρέψουν την θνησιγενή πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών
.


Οφείλει να ενημερωθεί πλήρως και να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός κ. Γερουλάνος,
γιατί θεωρούμε ότι διακυβεύεται πλέον η σοβαρότητα και η εντιμότητά του!


Επιστολή φιλίππου: Τέλος εποχής. "Αιδώς, Αργείοι"!

 Οι διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορούν τον ιππόδρομο 

 Η ετήσια έκδοση του 2010 (αρχείο .pdf)
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο δίσκο σας
πατώτας δεξί κουμπί στο ποντίκι και διαλέγοντας "Save Link As..." 


 Κάτοψη του στίβου του νέου ιπποδρόμου 
 ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝ. ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (αρχείο pdf) 

Επικοινωνία
Επικοινωνία με το ΓΚΑΝΙΑΝ:ganian@ganian.com
Επικοινωνία γιά θέματα συνδρομητών:members@ganian.com
Επικοινωνία για θέματα του site:adm@ganian.com