ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

'Ανοιγμα Οικονομικής Προσφοράς για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος 

Αθήνα, 08 Αυγούστου 2014 - Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφράγισε σήμερα την οικονομική προσφορά ύψους €5.250.000 που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” παρουσία της, για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Επίσης, αποσφραγίστηκε η αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής. 

Τα σχετικά έγγραφα δόθηκαν για αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους του έργου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε απάντηση του πιο πάνω Δελτίου Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και κάποιων δημοσιευμάτων που χαρακτήρισαν χαμηλή την συγκεκριμένη προσφορά της, η Intralot εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η προσφορά της, με βάση τους όρους του διαγωνισμού και σε σημερινές τιμές, ανέρχεται συνολικά στα 56.281.920 ευρώ, κάτι που από πλευράς έγκυρων οικονομικών κύκλων σχετίζεται πιθανόν και με την προσθήκη του τιμήματος του ενοικίου (2,5 εκατομμύρια επί 20 χρόνια, που είναι η διάρκεια της αποκλειστικότητας της εκμετάλλευσης αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων στην χώρα μας).

Ταυτόχρονα βέβαια, προκειμένου να υπάρξει και σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών μας για τα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στο όλο ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ιπποδρόμου, πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα της τελικής ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών, ακριβώς μάλιστα με την απόσυρση της υποψηφιότητα της Κοινοπραξίας της Γαλλικής PMU με την Νοτιοαφρικάνικη Phumelela, κατατέθηκε προσφορά γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ της Global Family Partners, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ. Η συγκεκριμένη μάλιστα Κοινοπραξία θεωρεί την προσφορά της δεσμευτική, με το ΤΑΙΠΕΔ ωστόσο να ανακοινώνει ότι είναι εκτός νομίμου διαδικασίας, αλλά και συναλλακτικών ηθών και ότι δεν την συζητά. Παρά ταύτα φαίνεται ότι η συγκεκριμένη προσφορά περιπλέκει τα πράγματα.

Το ζήτημα λοιπόν είναι τί θα αποφασίσει τώρα το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Η μία πιθανότητα είναι να ζητήσει ενδεχομένως βελτιωμένη προσφορά από την Intralot, προκειμένου να εκδώσει την τελική απόφασή της (ανάλογα με το κατά πόσον αυτή θα είναι συμβατή προς την αντίστοιχη του εκτιμητή), ενώ η άλλη είναι να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, με προοπτική να διεξαγάγει νέο, στον οποίο πλέον μπορεί να συμμετάσχει και οποιαδήποτε άλλη υποψήφια Κοινοπραξία.

Σημειωτέον όμως ότι τα χρονικά περιθώρια είναι άκρως ασφυκτικά, καθώς υπάρχει το κατά τους περισσότερους ανυπέρβλητο πλέον χρονικό όριο (τέλος Σεπτεμβρίου), που θεωρεί η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ότι πρέπει να έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΟΔΙΕ και αυτό φυσικά κορυφώνει πολύ περισσότερο την αγωνία όλων των εμπλεκομένων στον χώρο μας για το ποιά θα είναι η τελική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, από την οποία και θα εξαρτηθεί κυριολεκτικά το αύριο του ελληνικού ιπποδρόμου.

ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22-8-2014

ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20-8-2014

 

Το χρονικό των γεγονότων που οδήγησε στο να κλείσει για 10 μέρες ο ιππόδρομος

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ!

Δύο χρόνια από την ..."αποφράδα" ημέρα!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠ ΤΡΙΜΠΙΟΥΤ

Μόνο με σχεδιασμό εισόδου σημαντικού αριθμού ίππων μπορεί να υπάρξει προοπτική ανάκαμψης των ..."ακρωτηριασμένων" εδώ και καιρό ελληνικών ιπποδρομιών!

Αναζητούνται οραματιστές, που θα επανασχεδιάσουν με ανιδιοτέλεια τα ιπποδρομιακά πράγματα,
για να αντιστρέψουν την θνησιγενή πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών
.


Οφείλει να ενημερωθεί πλήρως και να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός κ. Γερουλάνος,
γιατί θεωρούμε ότι διακυβεύεται πλέον η σοβαρότητα και η εντιμότητά του!


Επιστολή φιλίππου: Τέλος εποχής. "Αιδώς, Αργείοι"!

 Οι διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορούν τον ιππόδρομο 

 Η ετήσια έκδοση του 2010 (αρχείο .pdf)
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο δίσκο σας
πατώτας δεξί κουμπί στο ποντίκι και διαλέγοντας "Save Link As..." 


 Κάτοψη του στίβου του νέου ιπποδρόμου 
 ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝ. ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (αρχείο pdf) 

Επικοινωνία
Επικοινωνία με το ΓΚΑΝΙΑΝ:ganian@ganian.com
Επικοινωνία γιά θέματα συνδρομητών:members@ganian.com
Επικοινωνία για θέματα του site:adm@ganian.com